Lucrările la sala sporturilor din Miercurea Ciuc se apropie de final | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Sport » Lucrările la sala sporturilor din Miercurea Ciuc se apropie de final
Lucrările la sala sporturilor din Miercurea Ciuc se apropie de final

Lucrările la sala sporturilor din Miercurea Ciuc se apropie de final

FRF a stabilit ca final four-ul Cupei României la futsal să se desfăşoare aici

În cadrul unei conferinţe de presă, Raduly Robert Kalman, primarul municipiului Miercurea Ciuc, preciza că lucrările de renovare a sălii sporturilor se apropie de final, ele fiind aproape terminat în interior, dar şi cele din exterior sunt într-o fază avansată.

Aceste lucrări au început undeva în luna noiembrie a anului trecut, edilul oraşului spunând că erau necesare după „circa un deceniu şi jumătate”. În cei aproape 15 ani, din cauza faptului că arena este construită pe un teren mocirlos, dar şi ca urmare condiţiilor meteorologice şi a unor vicii de concepţie, se pare că şi clădirea s-a mişcat puţin, dar a fost afectată şi de infiltraţiile apei pluviale.

Astfel, evaluate la 3,5 milioane de lei, lucrările de renovare au în vedere rezolvarea problemelor cauzate de infiltraţiile de apă, în unele locuri fiind vorba de o reconstrucţie, în altele de soluţii alternative, dar şi montarea unui acoperiş suplimentar în zona de intrare.

Apoi, a fost regândită modalitatea de intrare în sală pentru competiţii mici, la care nu este deschisă intrarea principală. „Anterior – explica primarul – la evenimentele mai mici (turneu de fotbal pentru copii, turnee de amatori şi aşa mai departe), pe aceeaşi uşă se intra în sala de joc şi se putea merge, prin sala de joc, făcând câţiva metri pe parchet, şi în tribune, ceea ce nu era bine, pentru că spectatorii intrau cu încălţările de oraş, după aceea ce rămânea pe parchet se ducea pe toată suprafaţa de joc prin încălţările sportivilor”. Acum, a fost proiectată o intrare secundară pentru a asigura accesul la competiţiile mici, iar alte trei intrară secundare au fost păstrate pentru sportivi.

În interiorul sălii, suprafaţa de joc nu a fost schimbată, ci doar refăcută. Se vor monta scaune noi, rabatabile. De asemenea, au fost refăcute scările dintre scaunele din tribune care, spunea Raduly Robert, „erau neomogene; omul îşi dădea seama doar când începea să le folosească: aveau şi ca lungime şi ca înălţime dimensiuni diferite şi acest lucru este intolerabil, poate să ducă chiar la accidente în rândul spectatorilor, care sunt obişnuiţi să fie o anumită ritmicitate în scară”.

Când vor fi finalizate lucrările?

Primarul municipiului preciza că acestea sunt finalizate în proporţie de peste 90%. Dar când va fin finalizată complet? „Numai cel de sus ştie – spunea acesta. Acum lucrările sunt întrerupte pentru că ne pregătim să facem faţă la Cupa României, dar pe exterior se poate lucra în continuare. Eu sper că din aprilie se va merge pe activitate 100% în arenă”.

Cu această ocazie, Raduly Robert spunea că sala sporturilor din Miercurea Ciuc va fi gazda turneului final al Cupei României la futsal.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.