Remarcam cu câteva săptămâni în urmă că în comuna de pe Valea Bistricioarei se amenajează trotuare de-a lungul drumului naţional care străbate localitatea. Este vorba de o porţiune de aproape 5 km, iar decizia de a se face acum această lucrare a venit ca urmare a faptului că s-au finalizat toate branşările la apă, astfel că nu va fi nevoie să se mai intervină în acest sens. Şi mai precizam că aceşti 5 km reprezintă doar o parte a lucrării, deoarece se doreşte ca în doi ani comuna să aibă căi pietonale pe toată lungimea drumului naţional care străbate cele două sate, Capu Corbului şi Corbu.
Dar administraţia locală nu se opreşte doar la această investiţie. Romeo Ţepeş-Focşa, primarul comunei, declara pentru publicaţia noastră că în prezent se lucrează şi la drumul judeţean 174B. În prezent, acesta este finalizat în proporţie de o treime, lucrarea fiind întârziată din cauza creşterii preţurilor la materialele de construcţie. Însă, sublinia edilul, se speră ca drumul să fie finalizat cât mai repede.
Tot la acest capitol, comuna are două proiecte de modernizare a străzilor. Unul derulat prin Programul „Anghel Saligny”, în care sunt cuprinse mai multe străzi, şi un altul prin Compania Naţională de Investiţii, în care sunt incluse două străzi. Romeo Ţepeş-Focşa preciza că, după ce acestea vor fi finalizate, în comună nu vor mai exista străzi neasfaltate – cu excepţia drumului forestier Pârâul Cupelor.
O lucrare importantă pentru comunitate şi care se apropie de final este modernizarea Căminului Cultural. „De mult încercăm să finalizăm lucrările şi să avem, în sfârşit, un spaţiu unde să desfăşurăm activităţi culturale, atât de necesare într-o comunitate. Activităţi culturale cu un spectru foarte larg, pentru că suntem deschişi la orice colaborare cu orice instituţie de cultură.
Totodată, acolo vrem să organizăm şi festivităţile de început şi de sfârşit de an, de la Liceul Tehnologic Corbu”, spunea primarul comunei Corbu.
Acesta preconiza că lucrarea va fi finalizată până la toamnă şi se va da în folosinţă Căminul Cultural.
Pentru că am vorbit de viaţa culturală, să vedem, foarte pe scurt, şi componenta educaţională. Aici, comuna are, împreună cu Consiliul Judeţean, un proiect derulat prin PNRR de modernizare şi dotare a şcolilor. De asemenea, se doreşte asfaltarea curţilor celor patru corpuri de clădire din cadrul Liceului Tehnologic Corbu.
LIVIU C.