Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Lovit cu o rachetă supersonică BUK | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » (Inter)Național » Lovit cu o rachetă supersonică BUK
Lovit cu o rachetă supersonică BUK

Lovit cu o rachetă supersonică BUK

Analiştii americani susţin că avionul cu 298 de oameni la bord doborât în Estul Ucrainei ar fi putut fi lovit de o rachetă supersonică

 

Epava a fost fotografiată de doi reporteri pentru New York Times, iar pozele au fost analizate de experţi în apărare şi securitate.

Imaginile sugerează că aparatul de zbor a fost distrus de o rachetă supersonică, care, aparent, ar fi explodat foarte aproape de avion, în timp ce acesta se afla la o altitudine de 10.000 de metri.

Specialiştii americani au precizat, ulterior, că racheta ce a doborât avionul a fost trasă cu un lansator BUK rusesc, autorităţile de la Kiev acuzând că acesta a fost mutat din Doneţk în Rusia în cursul nopţii de joi spre vineri.

Un avion al companiei Malaysia Airlines cu 298 de pasageri şi membri ai echipajului la bord, printre care un român, s-a prăbuşit în Estul separatist al Ucrainei, în apropiere de Doneţk. Serviciile secrete americane au confirmat că aeronava a fost doborâtă de rachete trase de la sol, însă nu s-a aflat încă cine se află în spatele atacului.

În timp ce Rusia şi Ucraina dau vina una pe alta pentru această tragedie, un lider insurgent a revendicat atacul, spunând că „nimeni nu zboară pe cerul nostru”. Mai multe anchete de amploare au fost demarate la scurt timp de la prăbuşirea avionului Boeing 777, care se deplasa pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur şi ar fi trecut pe lângă un spaţiu aerian restricţionat.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.