Locul I pentru un proiect al Instituţiei Prefectului, la o conferinţă internaţională | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 30 septembrie 2023
Home » Societate » Locul I pentru un proiect al Instituţiei Prefectului, la o conferinţă internaţională
Locul I pentru un proiect al Instituţiei Prefectului, la o conferinţă internaţională

Locul I pentru un proiect al Instituţiei Prefectului, la o conferinţă internaţională

Un proiect derulat de Instituţia Prefectului – judeţul Harghita a câştigat premiul I la Conferinţa Internaţională „Inovaţie şi Calitate în Sectorul Public”, organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Conferinţa s-a desfăşurat în Poiana Braşov, la sfârşitul săptămânii trecute.

Proiectul a fost iniţiat şi derulat de consilierul Bogdan Ţifrea, din cadrul Instituţiei Prefectului, şi se intitulează  „Investiţie pentru viitor” şi are ca motto „Tinerii valoroşi se adjudecă din timp”. Acesta a fost declarat marele câştigător al secţiunii „Dialogul social în administraţia publică”. La concursul de proiecte au participat funcţionari publici din întreaga ţară. Acesta s-a desfăşurat pe trei secţiuni: Dialogul social în administraţia publică, Servicii publice în sprijinul grupurilor vulnerabile, Soluţii de e-Guvernare pentru creşterea eficacităţii activităţii în administraţia publică.

Coordonatorul proiectului, Bogdan Ţifrea, a declarat că ideea i-a venit după ce a constatat că elevii nu au cunoştinţe legate de managementul carierei, iar aceştia îşi aleg profesia conjunctural. Şi cu atât mai puţin se gândesc la posibilitatea construirii unei cariere în administraţia publică, având cunoştinţe precare privind atribuţiile diferitelor instituţii publice chiar dacă mulţi dintre ei se arată interesaţi de acest aspect.

„Administraţia publică are nevoie de oameni profesionişti, de aceea talentele judeţului trebuie căutate încă în faza incipientă, de la accederea acestora pe piaţa forţei de muncă. Prin acest proiect încercăm, şi cu siguranţă vom reuşi, să atragem tineri valoroşi către administraţie, de aceea am ales ca motto al proiectului Tinerii valoroşi se adjudecă din timp”, a declarat coordonatorul proiectului.

De asemenea, Bogdan Ţifrea este de părere că tinerii care au participat la acest proiect sunt cei care în viitor vor schimba imaginea administraţiei publice. „Aceştia vor reuşi să se impună în instituţii publice locale, naţionale sau europene pentru că au dobândit abilităţi practice, care constituie elementele de bază pentru orientarea către o carieră de funcţionar public european. Reforma şi modernizarea administraţiei aparţine în totalitate viitorului, deci tinerilor, care astăzi îşi stabilesc priorităţile, respectiv drumul pe care îl vor urma în carieră, sunt cei care vor putea să implementeze la nivel local, regional, naţional şi european strategii de modernizare a administraţiei publice. Doresc pe această cale să mulţumesc tuturor instituţiilor publice din judeţ care s-au implicat în derularea acestui proiect şi, nu în ultimul rând, partenerilor: Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, prin Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă în Educaţie, şi Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Harghita”, a spus Bogdan Ţifrea.

Bogdan Ţifrea a mai câştigat un astfel de premiu şi în urmă cu 6 ani, în 2008. Iar subprefectul Adrian Jean Andrei a fost premiat, recent, pentru a doua oară consecutiv, cu „Premiul de excelenţă pentru activitatea în domeniul IT&C în administraţia publică (E-administraţie)”.

Competiţia celor mai bune practici în administraţia publică din România a devenit o tradiţie şi este aşteptată cu mare interes în sectorul public. Competiţia s-a finalizat cu premierea celor mai bune practici şi diseminarea acestora la nivel naţional printr-un Ghid de bune practici.

Scopul acestei competiţii este acela de a identifica, evidenţia şi disemina cele mai eficiente şi inovative iniţiative din administraţia publică, de a face cunoscute experienţa şi rezultatele remarcabile ale autorităţilor şi instituţiilor publice din România.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.