Locul I la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, câștigat de o elevă din județul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 27 septembrie 2023
Home » Învățământ » Locul I la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, câștigat de o elevă din județul Harghita
Locul I la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, câștigat de o elevă din județul Harghita

Locul I la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, câștigat de o elevă din județul Harghita

O elevă de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc a obținut locul I la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, Secțiunea B – Lectura, ca abilitate de viață, nivel 3, ce a avut loc în perioada 22-26 aprilie, la Colegiul „Ion Kalinderu” Bușteni, județul Prahova.

Este vorba despre Alexia Mihalache, elevă în clasa a IX-a, care a ocupat locul I după ce a obținut 93 de puncte la olimpiadă, cu un punct mai mult decât locul II.

La Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, nivel liceal, au participat din județul Harghita: Paula Zori (clasa a IX-a, Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Toplița), la Secțiunea A (Limba și literatura română); Anda-Cosmina Hângan (clasa a X-a, Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Toplița), la Secțiunea A; Andreea-Alexandra Cercel (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Toplița), la Secțiunea A; Rareș-Andrei Baroi (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Sfântu Nicolae” Gheorgheni), la Secțiunea B, nivel 4.

Elevii au fost însoțiți la concurs de profesoara Carmen Țepeș (Liceul Tehnologic „Zimmethausen” Borsec).

În total, la Olimpiada de Limba și Literatura Română, ce s-a desfășurat la Bușteni, au concurat 328 de elevi, din toate județele țării.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.