Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc sunt îndemnaţi să depună proiecte în cadrul bugetării participative | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Societate » Locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc sunt îndemnaţi să depună proiecte în cadrul bugetării participative
Locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc sunt îndemnaţi să depună proiecte în cadrul bugetării participative

Locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc sunt îndemnaţi să depună proiecte în cadrul bugetării participative

Primăria Miercurea-Ciuc pune la dispoziţie 500 mii de lei prin de programul bugetare participativă, invitând cetăţenii să se implice activ în transformarea oraşului. Ideile pot fi trimise până în data de 5 mai, iar procesul de votare pentru cele mai populare proiecte va avea loc în prima parte a lunii iunie.

Scopul bugetului participativ este de a implica comunitatea într-un proces deliberativ, evidenţiind opţiunile disponibile pentru judeţ, şi de a educa autorităţile în ascultarea şi comunicarea eficientă şi constructivă cu cetăţenii. În plus, se doreşte crearea unei transparenţe sporite în procesul decizional al administraţiei publice şi în elaborarea bugetului judeţean Harghita.

Toţi cetăţenii care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiul reşedinţă de judeţ, cu vârsta de peste 18 ani, precum şi organizaţiile civice, cluburile sportive şi societăţile comerciale cu sediul în Miercurea-Ciuc sunt încurajaţi să participe şi să contribuie la construirea unui oraş mai bun şi mai adaptat nevoilor comunităţii.

Aceştia au posibilitatea de a propune şi vota proiecte care să abordeze domenii precum: Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţie; Amenajare de spaţii verzi şi locuri de joacă; Amenajare spaţii publice; Infrastructură culturală şi educaţională; Infrastructură sportivă; Proiecte IT pentru oraşul digital.

Depunerea ideilor de proiect se va face online, iar în caz de nevoie se poate solicita ajutorul personalului Primăriei. Formularul de înregistrare şi detaliile privind regulamentul pot fi accesate pe site-ul primăriei: bugetareparticipativa.miercureaciuc.ro/index.

Calendarul Bugetării Participative Miercurea-Ciuc 2024:

  • 9 aprilie – 5 mai 2024: Depunerea proiectelor prin formularul disponibil;
  • 6 mai – 30 mai 2024: Analiza şi evaluarea proiectelor depuse;
  • 31 mai – 16 iunie 2024: Votarea proiectelor de către cetăţeni;
  • 17 iunie – 24 iunie 2024: Validarea voturilor;
  • 25 iunie 2024: Anunţarea proiectelor câştigătoare.

Programul de bugetare participativă a fost lansat în Miercurea-Ciuc în anul 2022. Printre proiectele finanţate de atunci amintim amenajarea unui spaţiu verde îngrădit pentru câini la intersecţia str. Inimii cu B-dul Timişoarei, un loc de joacă în parcul central sau un parc Calisthenics în apropierea stadionului. (EMILIA Ș.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.