Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Linişte, doamnei preşedinte nu-i place să fie deranjată… | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Sănătate » Linişte, doamnei preşedinte nu-i place să fie deranjată…
Linişte, doamnei preşedinte nu-i place să fie deranjată…

Linişte, doamnei preşedinte nu-i place să fie deranjată…

Într-unul din numerele jurnalului nostru vă informam, după cum cred că unii dintre dumneavoastră îşi amintesc, în legătură cu faptul că dr. Veress Albert, vicepreşedintele Alianţei Antisuicid, cu sediul în Cluj-Napoca, a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la mediatizarea excesivă a catastrofei aviatice din Alpii francezi, adresându-se direct doamnei preşedinte Laura Georgescu.

Era prima tentativă şi în acelaşi timp primul eşec cu care avea să se soldeze acest demers menit a susţine, prin măsuri specifice Consiliului, efortul medicilor specialişti depus împotriva a tot ceea ce simplu s-ar putea defini drept fenomen suicidar.

Spun prima tentativă, întrucât, convins fiind că doamna Georgescu a înţeles că pentru a nu face atât de vizibilă şi atât de populară sursa unor nenorociri e necesară şi susţinerea CNA, dr. Veress revine pentru ca imediat, prin tăcerea persoanei în discuţie, să simtă din plin gustul amar al indiferenţei unora care, plătiţi din bani publici, nici că se sinchisesc să formuleze un răspuns, unul singur valabil în cazul de faţă pentru primul, al doilea sau al treilea e-mail. Asta ca să nu mai pun în discuţie minimul de respect ce ar trebui manifestat faţă de un contribuabil şi, foarte probabil, un privitor al unor posturi TV din ţară, pe care CNA le monitorizează…

Dar pentru preşedinta Consiliului poziţia unui medic specialist, doctor în ştiinţe medicale, care şi-a dedicat ani întregi studierii fenomenului suicidar, asta nu contează, deoarece, cred eu, doamna Laura Georgescu trăieşte undeva în sfere înalte, motiv suficient de întemeiat pentru a nu-şi arunca, măcar în treacăt, privirea asupra unui mesaj venit de la un pământean.

Şi „pentru ca să nu avem impresia că CNA trece nepăsător pe lângă o problemă care cauzează anual decesul a 4.000-5.000 de persoane, populaţia unei comune mari din ţară, spune dr. Veress în cel din urmă e-mail expediat către destinatar, eu încă mai aştept o reacţie a acestei instituţii, oricare ar fi ea”.

Ştiut fiind de când lumea că speranţa moare ultima, medicul harghitean anexează textului şi un material ceva mai amplu, redactat în limba engleză, din care doamna Laura Georgescu poate afla şi poziţia exprimată de Asociaţia Germană de Psihiatrie, Psihoterapie şi Psihosomatică în legătură cu tragedia din Alpii francezi, în care şi-au pierdut viaţa 150 de oameni ca urmare a deciziei copilotului, dovedit cu acte în regulă cum că ar fi avut suferinţe medicale de natură psihiatrică, de a nu ajunge singur pe un alt tărâm.

Să fie oare acest punct de vedere al specialiştilor germani asul din mânecă cu care medicul harghitean ar putea să obţină un răspuns la problema supusă analizei membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului de către domnia sa? Sper să fie aşa, pentru că altfel nu voi cunoaşte niciodată rolul CNA şi nici cu cine trebuie să dialogheze membrii lui spre a ne proteja, pe noi, ascultătorii şi privitorii posturilor de radio/TV, de toate răutăţile redactorilor luaţi în vizor. Mai mult chiar, mi-ar fi foarte greu să pricep de ce părerea noastră, a protejaţilor Consiliului nu îi interesează pe cei care ne-au luat, evident fără să ne întrebe, sub umbrela lor protectoare. Dar uite ce naivă sunt, pentru că, iată, îmi vine în gând acum o altă întrebare: cui îi pasă până la urma-urmelor de omul de rând din această ţară sau de sănătatea lui? Dumneavoastră, cititorii noştri, aveţi vreun răspuns?

ŞTEFANA DRĂGHICI

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.