Liderul Pro România în judeţul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 3 decembrie 2023
Home » Politic » Liderul Pro România în judeţul Harghita
Liderul Pro România în judeţul Harghita

Liderul Pro România în judeţul Harghita

Daniel Constantin: „Înţelegerea dintre PSD-ALDE şi UDMR pentru trecerea bugetului prin Parlament este nocivă”

Vineri, 8 februarie, la Pensiunea „Dia” din Platoneşti – Sărmaş a avut loc o întâlnire de lucru între Daniel Constantin, preşedinte executiv al Pro România, cu membrii şi simpatizanţii Pro România din judeţul Harghita. Au participat reprezentanţi din aproape toate localităţile cu populaţie majoritar românească, mobilizaţi de Marian Voşloban şi Vasile Vancu Almăşan, coordonatorii Pro România în judeţul Harghita.

La deschiderea întâlnirii, Marian Voşloban, unul dintre coordonatorii Pro România, a vorbit despre greutăţile cu care ne confruntăm în această perioadă din punct de vedere social, afirmând: „Dacă nu ştim ce putem face pentru părinţii noştri, cum putem să ne gândim ce facem pentru copiii noştri, care sunt viitorul României?”.

Daniel Constantin a afirmat că el cunoaşte faptul că oamenii politici români ajung foarte greu în zona românească a judeţului Harghita şi fac foarte rău. De asemenea, a spus că în judeţul Harghita sunt deja oameni care au aderat la Pro România şi mulţumeşte coordonatorilor judeţeni, care s-au preocupat şi se preocupă ca şi în această parte de ţară, în special pentru români, să se formeze o organizaţie judeţeană puternică a acestui partid.

Liderul Pro România a trecut în revistă începuturile formării acestui partid, amintind că s-a pornit la drum cu oameni de valoare, cu experienţă, cunoscuţi prin activitatea lor profesională şi politică, majoritatea făcând parte din Guvernul Ponta (2015), oameni preocupaţi ca de-acum înainte românii să o ducă mai bine, obiectivul principal al Pro România fiind direcţia mai bună a ţării şi bunăstarea poporului.

Un obiectiv prioritar este oprirea, cât mai repede, a guvernării Dragnea-Tăriceanu, pentru că nu e suficient să creşti pensii şi salarii, dacă preţurile cresc în ritm mai rapid. În Guvern sunt la ora actuală oameni pe care nu-i interesează investiţiile, ci generează creşteri de salarii şi pensii pentru a obţine voturi. În anul 2017, în România au fost mai puţine investiţii decât în perioada 2009-2017.

De asemenea, Daniel Constantin a declarat că execuţia bugetului pe cei doi ani de guvernare Dragnea-Tăriceanu arată investiţii mai mici decât cele din „guvernul zero” condus de Dacian Cioloş, care a avut cel mai scăzut nivel al investiţiilor publice din ultimii 10 ani, atât ca fonduri naţionale, cât şi ca nivel al fondurilor europene atrase.

Una dintre problemele criticate la actuala guvernare a fost întârzierea bugetului de stat pe acest an, care se face intenţionat pentru întârzierea investiţiilor, nefiind bani suficienţi la buget, iar înţelegerea dintre PSD-ALDE şi UDMR pentru trecerea bugetului prin Parlament este nocivă.

Dintre multitudinea greşelilor prezentate a actualei guvernări, Daniel Constantin a criticat faptul că în actualul buget s-au alocat 100 milioane de euro pentru finanţarea partidelor politice în anul 2019, în timp ce pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş s-au alocat 2 milioane de euro.

Legat de alegerile europarlamentare, Daniel Constantin a spus: „Suntem într-o pregătire a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. Este primul nostru test electoral, vom candida singuri, lucrăm la definitivarea listei de candidaţi şi aşa cum se prefigurează prin comparaţie cu celelalte partide, avem lista cea mai bună… Lista pentru europarlamentare a Pro România nu este definitivată, dar pe primele două locuri se vor afla Victor Ponta şi Corina Creţu”.

Daniel Constantin şi-a notat problemele ridicate de cei prezenţi la întâlnire, printre care: îmbunătăţirea sprijinului crescătorilor de animale la accesarea fondurilor europene; secţiile de votare să fie dotate cu urne transparente; creşterea locurilor de muncă; votul electronic; realizarea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş; activarea asociaţiilor agricole şi zootehnice; frigul ca problemă socială; problema pensionarelor văduve; drepturile românilor minoritari din Harghita şi Covasna.

La sfârşitul întâlnirii, Daniel Constantin a mulţumit coordonatorilor din judeţul Harghita ai Pro România, printre care Marian Voşloban, Vasile Vancu Almăşan, Vasile Ţifrea, Marcel Stoian, Manuela Kesler şi Agnes Gavrilă şi a promis că, dacă Pro România va avea reprezentanţi în Parlamentul European, în partea de nord a judeţului Harghita se va deschide un birou europarlamentar.

Vasile GOTEA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.