Liderii comunităţii rome din Topliţa, chemaţi să se asigure de respectarea ordinii, liniştii publice şi disciplinei | Informația Harghitei - jurnal independent Liderii comunităţii rome din Topliţa, chemaţi să se asigure de respectarea ordinii, liniştii publice şi disciplinei | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Societate » Liderii comunităţii rome din Topliţa, chemaţi să se asigure de respectarea ordinii, liniştii publice şi disciplinei
Liderii comunităţii rome din Topliţa, chemaţi să se asigure de respectarea ordinii, liniştii publice şi disciplinei

Liderii comunităţii rome din Topliţa, chemaţi să se asigure de respectarea ordinii, liniştii publice şi disciplinei

  • Primarul Dumitru Olariu: „În caz contrar, nu voi ezita să sesizez instituţiile abilitate, pentru a sancţiona orice abatere de la normele şi prevederile legale!”

În cadrul unei postări pe o reţea de socializare, intitulată „GATA! Aşa NU se mai poate!”, primarul municipiului Topliţa atrage atenţia că pe adresa primăriei ajung tot mai multe sesizări din partea locuitorilor, care semnalează probleme generate de anumiţi membri ai comunităţii rome, o situaţie cu care municipiul se confruntă de aproape două decenii.

„În ultima perioadă am observat un fenomen care mă îngrijorează din ce în ce mai tare! De fiecare dată când mă aflu pe străzile frumosului nostru oraş, mulţi dintre dumneavoastră îmi semnalaţi o situaţie pe care ştim că o avem de aproape 20 de ani. Ţinând cont şi de numărul mare de sesizări pe care le primim la Primărie, consider că se impun măsuri rapide şi concrete”, cu privire la nerespectarea ordinii şi liniştii publice, a disciplinei în construcţii, la apariţia construcţiilor ilegale şi la cerşetoria practicată de către comunitatea romă din oraş.

Primarul Dumitru Olariu i-a convocat la sfârşitul săptămânii trecute, în regim „de maximă urgenţă” pe liderii comunităţii rome de la nivel local, judeţean, dar şi pe reprezentanţi de la nivel central la sediul Primăriei Topliţa, avertizându-i că nu va mai tolera nerespectarea regulilor care guvernează o societate civilizată şi creşterea numărului de cetăţeni romi care vin să locuiască fără forme legale pe raza municipiului Topliţa.

„În mine vor avea un partener de discuţii atât timp cât îşi vor respecta angajamentele luate, dar şi normele de convieţuire socială la care trebuie să contribuim cu toţii, pentru dezvoltarea locului în care trăim. Sunt sigur că ne aflăm pe drumul cel bun! Mai ales că în ultimii doi ani, prin grija Poliţiei Locale, nu s-a mai permis construcţia ilegală de noi locuinţe, aşa cum a fost acceptată mai bine de 20 de ani. Totodată, le-am transmis că vom sprijini necondiţionat orice idee şi program de educaţie timpurie pentru copiii şi tinerii din comunitatea romă. Ne vom alătura oricărui efort în ceea ce priveşte educarea şi dezvoltarea lor. În spiritul recomandărilor venite atât de la nivel naţional cât şi de la nivelul Uniunii Europene, susţin orice demers privind integrarea romilor în societate, însă TOTUL TREBUIE SĂ PORNEASCĂ ŞI DE LA DORINŢA LOR DE A SE INTEGRA! Am făcut acest pas, necesar, pentru că toată lumea este nemulţumită. De prea mult timp sunt cunoscute aceste lucruri şi nu trebuie să mai închidem ochii la ele”, scria primarul Topliţei în cadrul postării.

Dumitru Olariu le-a cerut liderilor comunităţii rome din Topliţa să îi raporteze periodic gradul de rezolvare al problemelor semnalate.

„În caz contrar, nu voi ezita să sesizez instituţiile abilitate pentru a sancţiona orice abatere de la normele şi prevederile legale!”, a concluzionat primarul municipiului Topliţa.

D. MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.