Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc a debutat, în premieră, activitatea de neurochirurgie | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc a debutat, în premieră, activitatea de neurochirurgie
La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc a debutat, în premieră, activitatea de neurochirurgie

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc a debutat, în premieră, activitatea de neurochirurgie

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc a debutat, în premieră, activitatea de neurochirurgie, iar pacienţii din Harghita nu vor mai fi nevoiţi să meargă să se trateze în judeţele învecinate.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat că a fost angajat un tânăr neurochirurg care lucrează în această unitate spitalicească din luna februarie. În plus, s-a reuşit achiziţionarea unui minim de aparatură, urmând ca odată cu extinderea activităţii să se achiziţioneze şi instrumentar mai diversificat. Deocamdată, medicul neurochirurg îşi desfăşoară activitatea în cadrul secţiei de chirurgie, dar se doreşte şi înfiinţarea unei secţii specifice.

„Domnul doctor lucrează, momentan, în cadrul secţiei de chirurgie, dar, aşa cum s-a întâmplat cu chirurgia toracică, la început facem un compartiment şi după aceea, dacă se impune, facem o secţie separată”, a declarat dr. Demeter.

Acesta a subliniat că demararea acestei activităţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc este foarte importantă pentru pacienţii din zonă, care trebuiau, până acum, să meargă să se trateze la Braşov sau Târgu-Mureş.

„Un accident care implică intervenţii de neurochirurgie, care se poate rezolva foarte uşor în cadrul spitalului nostru, până acum se rezolva la Târgu-Mureş sau Braşov. Iar medicii specialişti din aceste două centre primesc cu dificultate pacienţii noştri pentru că, probabil, au destui şi în zona lor de activitate. Este foarte bine pentru că majoritatea acestor pacienţi, care nu sunt cu complicaţii deosebite, se vor putea rezolva de acum încolo la Miercurea-Ciuc”, a precizat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Acesta a mai spus că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc este prima şi singura unitate spitalicească din Harghita unde funcţionează şi activitatea de neurochirurgie. (Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.