Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

La pas pe „Uliţa copilăriei” | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » La pas pe „Uliţa copilăriei”
La pas pe „Uliţa copilăriei”

La pas pe „Uliţa copilăriei”

Cel mai recent proiect social-artistic al Asociaţiei „A fi altfel”, Călimănel, este „Uliţa copilăriei”, realizat în parteneriat cu pictorul Marcel Naste şi cu alţi oameni apropiaţi activităţii asociaţiei şi a centrului, precum fotograful Marian Olaru. În cadrul acestui proiect, copiii de la Centrul Socio-Educaţional Călimănel au umplut cu forme şi culori zidul de lângă uliţa ce duce la biserica din deal.

„Copiii au pictat pentru prima dată un perete stradal în cadrul acestui proiect. Vă invităm să le parcurgeţi lucrările în mediul virtual sau la pas, pe uliţă. Dorim pe această cale să le mulţumim în special lor, dar şi pictorului Marcel Naste pentru îndrumare” (preot Petru Cătinean, preşedintele Asociaţiei „A fi altfel” şi coordonatorul „Centrului Socio-Educaţional Călimănel”).

„O poveste de suflet, oameni de mare cinste şi un proiect ce uneşte suflete pline de dăruire şi implicare socială. Călimănel este locul unde Dumnezeu a binecuvântat oamenii plini de viaţă, de dăruire şi de un scop comun. E locul ce radiază de bogăţie creativă, în care arta şi educaţia nonformală naşte oameni demni, cu suflete frumos dăltuite. Felicitări părintelui Petru Cătinean, copiilor şi tuturor celor implicaţi în dezvoltarea societăţii în care trăim!” (pictor Marcel Naste).

Scopul proiectului a fost acela de a apropia oamenii prin simplul gest de a aduce viaţă prin culoare pe un zid gri, pe care probabil nimeni nu-l remarca înainte, de a da copiilor libertate de expresie şi de a-i lăsa să-şi spună povestea copilăriei prin culori vibrante, în spaţiul public, astfel încât fiecare trecător să vadă şi să simtă emoţia transmisă de micii artişti. Prin culoare orice se poate schimba!

Cosmina Marcela OLTEAN
Foto: Marian Olaru

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.