„La mulţi ani, România!” | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Cultură » „La mulţi ani, România!”
„La mulţi ani, România!”

„La mulţi ani, România!”

 

 Concurs de compuneri, poezii şi desene al elevilor de la CNOG şi „Liviu Rebreanu”

Startul evenimentelor care marchează Marea Unire de la 1 Decembrie a fost dat de elevii claselor II-IV din Miercurea-Ciuc şi, cum se putea altfel, de Muzeul Oltului şi Mureşului Superior.

La iniţiativa învăţătoarelor de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” şi Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea-Ciuc, în urmă cu aproximativ două săptămâni a debutat un concurs pentru elevii claselor II-IV. Intitulat „La mulţi ani, România!”, cei mici trebuiau să realizeze, la alegere, compuneri, desene, poezii sau colaje cu tema actului unirii de la 1 Decembrie 1918. Iar în faza finală a concursului, cele mai reuşite compoziţii din fiecare clasă au fost premiate, în cadrul evenimentului, de miercuri după-masă, găzduit de Muzeul Oltului şi Mureşului Superior din Miercurea-Ciuc.

Bineînţeles, actorii principali ai evenimentului de miercuri au fost cei câţiva zeci de copii care au impresionat prin desenele şi scrierile create. Dar nu trebuie uitate nici gazdele evenimentului, mai ales directoarea dr. Ana Dobreanu şi muzeograf Florina Bănică.

După ce muzeograful Florina Bănică le-a ţinut celor mici o scurtă prezentare despre Unire, elevii au participat la un joc: formând echipe, pe clase, au fost nevoiţi să completeze un rebus al cărui temă a fost, bineînţeles, actul de la 1 Decembrie 1918.

Apoi, cei mici şi-au prezentat, în faţa părinţilor şi invitaţilor, lucrările realizate. În schimb, gazdele serii, prin directoarea muzeului, dr. Ana Dobreanu, i-au învăţat pe copii cum se pregăteşte o lucrare pentru a fi expusă.

În final, toţi concurenţii au primit câte o diplomă de merit.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.