Klaus Iohannis promite consolidarea statului de drept şi respinge regionalizarea pe criterii etnice | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Politic » Klaus Iohannis promite consolidarea statului de drept şi respinge regionalizarea pe criterii etnice
Klaus Iohannis promite consolidarea statului de drept şi respinge regionalizarea pe criterii etnice

Klaus Iohannis promite consolidarea statului de drept şi respinge regionalizarea pe criterii etnice

Candidatul PNL-PDL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat că intră în „precampania” pentru strângerea de semnături necesare pentru a candida în toamnă şi a anunţat că va avea „o campanie foarte intensă, foarte bine construită şi în teren, şi on-line”, în care grupul ţintă este cel al tinerilor.

„Este grupul ţintă la care mă uit cel mai mult. (…) Trebuie să înţeleagă că votul lor este important”, a subliniat Iohannis, precizând că îşi va face campanie atât prin metodele clasice, dar şi on-line.

În ceea ce priveşte Justiţia, Klaus Iohannis a declarat că el vrea să „garanteze statul de drept în România”.

„Au fost lucruri care nu au funcţionat, dar sunt unele lucruri care au început să funcţioneze. Trebuie să recunoaştem că s-au făcut progrese semnificative. Una din zone este Justiţia. Independenţa Justiţiei devine din ce în ce mai evidentă. Este un bun câştigat, extrem de valoros. Stat de drept, justiţie independentă – acestea sunt valori care trebuie apărate cu orice preţ. În cazul în care voi ajunge preşedinte, voi garanta că aşa rămâne – că justiţia rămâne independentă. Nu numai că România rămâne un stat de drept, îşi va consolida poziţia de stat de drept”, a susţinut el.

„E trist, dar adevărat, că în ultimii ani în loc să ne îndreptăm spre un stat de drept, ne îndreptăm spre feudalizarea României, spre baronizarea României. E o direcţie pe care nu mi-o doresc, nu îmi doresc o Românie care se întoarce într-o zonă de feudalizare de cea mai proastă speţă şi mă tem de aşa ceva”, a mai declarat Iohannis.

 

 „O regionalizare etnică nu se poate face în România”

Klaus Iohannis a declarat că susţine proiectul regionalizării României, dar nu pe criterii etnice.

„Am fost membru în comisia care s-a ocupat de primul demers de regionalizare. Am spus atunci un lucru şi pot să îl repet oricând: Regionalizarea, dacă se va face vreodată, poate să fie doar o regionalizare administrativă. O regionalizare etnică nu se poate face în România. Au încercat alte ţări, să ne uităm ce rezultate au avut. Dacă regionalizarea se face suprapunând graniţa regiunilor peste o graniţă interetnică, nu dă rezultate”, a declarat prezidenţiabilul PNL-PDL, subliniind faptul că este „adeptul statului naţional unitar”.

„Este o opţiune a politicianului Klaus Iohannis, a persoanei Klaus Iohannis, nu cred în regionalizare pe criterii etnice”, a punctat acesta. (Prompt Media)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Regionalizarea administrativa este o mare prostie! Actualele judete sunt foarte bune, dar conducatorii lor sunt niste incompetenti pentru ca sunt pusi de partidele politice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.