Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Joi începe SMART FEST | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Timp Liber » Joi începe SMART FEST
Joi începe SMART FEST

Joi începe SMART FEST

Mâine, la Complexul Sportiv Naţional de la Izvoru Mureşului, va debuta SMART FEST, un eveniment care a luat naştere la iniţiativa unor oameni dedicaţi comunităţii din care fac parte, reunind preponderent personalităţi din judeţele Harghita şi Braşov, alături de alţi profesionişti recunoscuţi inclusiv la nivel internaţional. Dezvoltat ca proiect educaţional-cultural, SMART FEST are menirea de a pune în legătură participanţii cu experienţă şi know-how-ul profesioniştilor în domeniile dezvoltare personală, psihologie, nutriţie sănătoasă, permacultură, arhitectură ecologică, aromaterapie, life coaching, artă teatrală, antreprenoriat, actorie, cinematografie, astronomie, arte plastice şi arte marţiale.

Cum va decurge o zi în cadrul SMART FEST? Dimineaţa vor avea loc conferinţe; în partea a doua a zilei vor fi ateliere tematice, iar seara este dedicată concertelor, proiecţiilor de filme, petrecerilor şi observaţiilor astronomice.

Joi, 8 iulie

Deschiderea festivalului va avea loc la ora 17:00, când vor fi prezentaţi speakerii şi echipa organizatorică. Ulterior, de la ora 18:00 va fi prezentată piesa de teatru Gunoierul, de Mimi Brănescu (cu Silviu Dudescu, Eugen Frâncu, Iza Florina Porumbu).

Seara, de la ora 20:30 – concertul cvartetului Anima, iar după lăsarea întunericului, Ucenicul Astronom îi invită pe participanţi la observări astronomice (observaţii astronomice se vor face în fiecare seară).

Vineri, 9 iulie

A doua zi de festival va începe dimineaţă, la ora 09:10, iar până seara, vor fi o serie de ateliere şi conferinţe cu participarea invitaţilor: Bernhard Moestl (scriitor de bestselling-uri), Ştefan Gavrilescu (antreprenor, sportiv, antrenor, manager), Magda Axinte (psihoterapeut integrativ, realizator TV), Gabriela Ilaş (nutriţionist), Dr. Hassan Al-Mozayin (antrenor executiv pentru viaţă şi carieră). Aceştia vor vorbi despre secretul succesului, vor explica de ce scopul alimentelor nu este numai acela de a ne umple stomacul, ci că prin hrănire trebuie să obţinem un maxim de beneficii din fiecare înghiţitură, ce ne lipseşte în România, care sunt ingredientele esenţiale ale unei vieţi împlinite sau, în cadrul unui atelier de aromaterapie, ce sunt uleiurile esenţiale şi cum pot fi utilizate în siguranţă în rutina zilnică.

De asemenea, somelierul Claudiu Bentea va oferi o prezentare de vinuri, Liviu Măgurianu îi va introduce pe participanţi în lumea a ceea ce înseamnă Yoga, iar Getty Tatomir va avea un atelier de pictură.

Seara se va termina cu un recital şi o petrecere asigurată de trei DJ: Mera, Nori şi Luca.

Sâmbătă, 10 iulie

Şi în cea de a treia zi a festivalului activităţile vor începe tot de dimineaţă, de la ora 09:10. De această dată, la ateliere şi prezentări pe participanţii la festival îi vor aştepta: Krishan George (antreprenor), Silvia Demeter-Lowe (arhitect), Radu Oprea (preşedinte Patronatul Tinerilor), Iza-Florina Porumbu (actriţă şi regizor), Diana Moraru (etnolog şi psiholog), Mirela Lackzo David (antreprenor). Aceştia vor vorbi despre principiile permaculturii, despre cum să-ţi construieşti „acasă”, despre faptul că noi suntem scenariştii propriei noastre vieţi, despre posibilităţile accesării finanţărilor pentru demararea unei afaceri, despre cum o tehnică inspirată din arta teatrală ne învaţă cum să controlăm energia.

Nici în această zi nu vor lipsi degustările de vinuri, alături de somelierul Claudiu Bentea, dar nici alte activităţi: o expoziţie de cărţi şi tablouri, pictură cu artistul Getty Tatomir, o sesiune de Yoga.

Vor fi şi două proiecţii şi prezentări video: Interviews for hope – Corneliu Ţepeluş, respectiv Egregora – Andrei Chiriac.

Seara, buna dispoziţie va fi întreţinută de către Robin and the Backstabbers, iar de la ora 23:30, cei care se vor ocupa de buna dispoziţie vor fi DJ Mera, DJ Nori & DJ Luca.

Duminică, 11 iulie

Ultima zi a festivalului va fi dedicată concluziilor.

Programul detaliat şi alte informaţii legate despre SMART FEST le puteţi găsi pe site-ul evenimentului, smartfest.ro.

„Noi, cei din echipa SMART FEST credem în a dărui celorlalţi speranţa unui viitor mai bun în care fiecare dintre noi contribuie la binele comunităţii din care face parte. Evenimentul se doreşte a fi o oportunitate de relansare a relaţiilor armonioase dintre oameni, indiferent de etnia, religia, apartenenţa sau naţionalitatea pe care o avem fiecare. SMART FEST este despre tine, despre noi, despre faptul că viaţa merge mai departe.

Noi ne adresăm tuturor celor care înţeleg că împreună este mai puternic decât separat, complementar este mai potrivit decât diferit şi celor care ştiu că armonia este starea primordială a tuturor lucrurilor”, precizează organizatorii.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.