Jandarmii vor veghea la buna desfăşurare a manifestărilor de 15 Martie din judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 25 martie 2023
Home » Societate » Jandarmii vor veghea la buna desfăşurare a manifestărilor de 15 Martie din judeţ
<strong>Jandarmii vor veghea la buna desfăşurare a manifestărilor de 15 Martie din judeţ</strong>

Jandarmii vor veghea la buna desfăşurare a manifestărilor de 15 Martie din judeţ

Jandarmii harghiteni vor veghea la desfăşurarea în condiţii normale a manifestărilor organizate, în 15 martie, în judeţ cu prilejul marcării a 175 de ani de la începutul Revoluţiei din 1848.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita a informat, printr-un comunicat, că efectivele instituţiei vor acţiona pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, la nivelul judeţului, cu ocazia manifestărilor prilejuite de comemorarea Revoluţiei de la 1848 şi a sărbătoririi Zilei maghiarilor de pretutindeni. Potrivit comunicatului, misiunea jandarmilor este de a menţine un climat de linişte publică, de a asigura protecţia participanţilor la manifestaţiile de comemorare şi deplasarea acestora în condiţii de siguranţă, precum şi buna desfăşurare a tuturor activităţilor cetăţeneşti şi instituţionale. Jandarmeria, conform atribuţiilor ce-i revin, asigură şi protejează dreptul constituţional al cetăţenilor de a organiza adunări publice, atâta timp cât acestea se desfăşoară paşnic. „Recomandăm tuturor participanţilor să manifeste un comportament paşnic şi civilizat şi să respecte indicaţiile făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine. Reamintim cetăţenilor că pot solicita permanent sprijinul forţelor de ordine prezente la faţa locului sau pot apela Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în caz de nevoie”, se arată în comunicatul IJJ Harghita.

Manifestări organizate cu prilejul zilei de 15 martie vor avea loc în mai multe localităţi din Harghita. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.