Jandarmi montani din nouă judeţe se reunesc la Harghita-Băi | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 decembrie 2023
Home » Societate » Jandarmi montani din nouă judeţe se reunesc la Harghita-Băi
Jandarmi montani din nouă judeţe se reunesc la Harghita-Băi

Jandarmi montani din nouă judeţe se reunesc la Harghita-Băi

 Cupa Posturilor Montane

Jandarmi montani din nouă judeţe ale ţării se vor afla, începând de azi şi până joi, în Staţiunea Harghita-Băi, în vederea desfăşurării Cupei Posturilor Montane, dar şi a convocării de specialitate în domeniul montan.

Reuniunea jandarmilor montani a pornit din necesitatea schimbului de experienţă şi în vederea uniformizării metodelor de lucru la nivelul posturilor de jandarmi montane, convocarea de specialitate şi competiţiile sportive au ajuns la cea de-a treia ediţie, se arată într-un comunicat remis de Biroul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita.

La Cupa Posturilor Montane vor participa 12 echipe, formate din câte cinci jandarmi, din nouă judeţe: Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Covasna, Neamţ, Suceava şi Harghita. Mai exact, Secţia de Jandarmi Ordine Publică Montană Braşov (Braşov), Posturile de Jandarmi Ordine Publică Montane Şugag (Alba), Nehoiu (Buzău), Bicaz (Neamţ), Gura Humorului (Suceava), Rucăr (Argeş), Rodna (Bistriţa-Năsăud), Şugaş Băi (Covasna), Lacu Roşu, Borsec, Băile Tuşnad şi Harghita-Băi (Harghita). Pentru supraveghere şi supervizare, la Harghita-Băi se vor afla şi doi specialişti din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia (Prahova).

Pe lângă activităţile pur teoretice şi tehnice, jandarmii din cadrul postului din Harghita-Băi le-au pregătit participanţilor, alături de tradiţionala competiţie de minifotbal, şi o probă de ştafetă. Aceasta va consta într-o probă de biatlon şi una pe pista cu obstacole, dar şi o probă de căţărare şi coborâre în rapel. Locurile de desfăşurare a probelor profesionale vor fi pista de biatlon, pista Adventure Park şi Stânca lui Kossuth, toate aflate în Staţiunea Harghita-Băi.

Astăzi, începând cu ora 10:00, va avea loc festivitatea de deschidere, urmată de proba de biatlon, la ora 12:00. Programul zilei va fi încheiat de proba de căţărare şi coborâre în rapel, programată să înceapă la ora 17:00. Mâine se va desfăşura competiţia de minifotbal, iar joi va avea loc festivitatea de închidere şi premierea participanţilor.

Reuniunea jandarmilor montani are loc la iniţiativa şefului IJJ Harghita, locotenent-colonel Dan Iamandi, şi este sprijinită de inspectorul general al Jandarmeriei Române, general-maior dr. Mircea Olaru.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.