Invitaţie la teatru: „Omul cu mârţoaga” | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Cultură » Invitaţie la teatru: „Omul cu mârţoaga”
Invitaţie la teatru: „Omul cu mârţoaga”

Invitaţie la teatru: „Omul cu mârţoaga”

Luni, spectacol caritabil în Miercurea-Ciuc

Luni, 10 octombrie 2016, începând cu ora 19:00, Casa Artelor (fosta Casă de Cultură a Sindicatelor) găzduieşte comedia naţională „Omul cu mârţoaga” de George Ciprian, în regia lui Dan Tudor. Actori: Dan Tudor, Marius Bodochi, Ana Ioana Macaria, Dragoş Ionescu, Afrodita Androne, Tudorel Filimon, Orodel Olaru şi Andrei Duban. Preţul unui bilet este de 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru elevi şi studenţi. Persoanele cu potenţial financiar au posibilitatea de a dona bilete copilaşilor de la Casa de copii din Borsec.

O parte din costul biletelor sunt destinate unui caz umanitar din Miercurea-Ciuc şi „Casei Familia”, o altfel de casă de copii pentru copilaşii abandonaţi din oraşul Bistriţa.

Laurenţiu Toader, un om despre care aş putea vorbi interminabil, este omul care s-a dedicat efectiv acestui eveniment la Miercurea-Ciuc. Este un exemplu, un om mărinimos şi cu o mare deschidere pentru voluntariat. Am onoarea să îl am ca membru în Asociaţia Mereu Împreună şi tot împreună ne dorim să deschidem un centru social la Miercurea-Ciuc. Vom colabora în viitor şi vom demara proiecte importante, venind în sprijinul celor care au nevoie de ajutor. Tot ce pot să vă spun despre el este că oameni ca el, dedicaţi muncii, dedicaţi implicării în societate, sunt puţini. Respect domnului Laurenţiu Toader, dânsul fiind reprezentantul Destine Broker pe zona Miercurea-Ciuc.

Cazul umanitar care urmează să îl sprijinim este al unei familii greu încercate. Este vorba despre familia Albert Attila şi Maria, care au un băieţel de 3 ani care suferă de autism.

Attila (30 de ani), Maria (25 de ani) şi Luca Andrei (3 ani) sunt familia Albert, despre care aș putea scrie un roman de succes. Ei sunt o poveste reală de viaţă.

La vârsta de 5 ani, Maria a căzut de la etajul trei. În urma tragicului accident, Maria făcând comoţie cerebrală, a rămas cu probleme de sănătate. Traiul greu al familiei, fiind 7 fraţi, nu a permis părinţilor să o trateze cum s-ar fi cuvenit. Au trecut anii. Maria s-a căsătorit cu Attila. Cei doi au devenit părinţi. La 8 luni, băieţelul lor, Luca Andrei, a fost diagnosticat cu o boală cruntă: autism.

Fiecare zi este o luptă pentru supravieţuire. Familia Albert trăieşte cu chirie şi îşi duce traiul zilnic făcând eforturi remarcabile. Atilla munceşte la fabrica Iris, dar salariul lui nu acoperă nici pe jumătate cheltuielile lunare. Singurul lor sprijin îl au din partea Bisericii Ortodoxe. Părintele Cristian Cristinoi, împreună cu alţi preoţi susţin cât îşi permit această familie. Autismul este o boală care necesită supraveghere permanentă şi diferite terapii pe care familia nu şi le permite pentru Luca.

Îmi doresc atât de mult să văd sala Casei de Cultură a Sindicatelor plină. Aşa dăm dovadă de solidaritate pentru aproapele nostru. Împreună putem schimba destine! În sală vor fi voluntari care vor face o colectă de bani în urne pentru familia Albert. Banii îi vom număra în direct şi vom anunţa suma.

Acest eveniment nu putea avea loc fără implicarea şi sponsorizarea venită din partea Destine Broker, care este sponsorul principal, Asociaţiei Social Educative „Andrei Şaguna”, Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” şi a d-lui director al Casei Artelor.

Mulţumim tuturor celor implicaţi în acest eveniment!

Cu respect,

Iulia Ionela Dragu

Cei care doresc mai multe detalii mă pot contacta la nr. de telefon 0786/56.54.70.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.