Invazia „câinilor” la Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Sport » Invazia „câinilor” la Miercurea-Ciuc
Invazia „câinilor” la Miercurea-Ciuc

Invazia „câinilor” la Miercurea-Ciuc

  • Biletele la meciul de luni se vor vinde doar pe baza cărţii de identitate

Cunoscuta grupare „Peluza Cătălin Hîldan” (PCH) precizează că luni seara, la Miercurea-Ciuc, sunt aşteptaţi 10.000 de suporteri dinamovişti, fiind primite aprobările pentru prezenţa suporterilor în mod organizat lângă stadion.

„Trebuie doar să ignori ultimele 3 sezoane ca să spui că asta nu e realizabil.

Pentru acest lucru, vă aducem aminte doar următoarele: 4.000 la Sibiu, Dinamo juca prima etapă în play-out, iar un bilet a costat 50 de lei. Peste 3.000 de câini la Cluj, într-o zi de vineri, când doar puţini fermecaţi de 2 victorii legate ne-au făcut să credem că putem bate CFR-ul. Cu toate acestea, ştiam că e greu să obţinem un rezultat bun. Asta nu ne-a oprit să consumăm biletele dedicate sectorului oaspete şi să fim nevoiţi să ne extindem până în tribuna a doua a stadionului din Gruia.

Nu mai are rost să vorbim de Liga 2, de 5.000 de câini pe Ghencea într-o zi de marţi, sau de deplasări precum Dej, Iaşi şi alte deplasări unde doar capacitatea mică a stadioanelor ne-au împiedicat să spargem bariera miilor de oameni.

Iar dacă e să căutăm în trecutul apropiat, privim la acum câteva zile, într-o zi de luni, când ne-am adunat peste 30.000 de oameni veniţi din toate colţurile ţării şi de peste graniţe.

Aşadar, 10.000 de câini la Miercurea-Ciuc, mult mai aproape de centrul ţării, nu este deloc ceva nerealizabil, mai ales acum când e nevoie de noi. Vom fi prea mulţi, prea puternici pentru ca stadionul să ne poată primi, aşa că vom privi meciul din afara lui FĂRĂ BILETE! Tăvălugul a pornit şi nimic nu-l mai poate opri!

CU TOŢII LA MIERCUREA-CIUC!”, se precizează în cadrul unui comunicat al PCH, postat pe pagina de Facebook.

În cadrul acestuia se mai precizează că deplasarea suporterilor de la Bucureşti se va face cu autocarele.

Astăzi se pun în vânzare biletele la meci

Clubul de fotbal din Miercurea-Ciuc a anunţat doar în limba maghiară, pe pagina de Internet, că biletele pentru meciul retur din barajul de menţinere/promovare în prima ligă se pun în vânzare astăzi, începând cu ora 15:00.

Acestea se vor putea achiziţiona doar fizic, de la casieria stadionului, de la tribuna nouă. Preţul unui bilet este de 20 de lei, pentru tribună, şi 100 de lei pentru VIP.

Clubul a mai precizat că pentru această partidă sunt valabile abonamentele.

Mai trebuie precizat faptul că o persoană poate achiziţiona cel mult 3 bilete şi va trebui să prezinte cartea de identitate.

Cel mai probabil, decizia de a vinde biletele doar fizic a fost luată pentru a preveni posibilitatea de cumpărare a acestora şi de către dinamovişti.

Se ştie deja că pentru meciul de luni, suporterilor dinamovişti li s-au pus la dispoziţie doar 125 de bilete.

Manşa retur dintre Miercurea-Ciuc şi Dinamo, contând pentru barajul de menţinere/promovare în prima ligă va avea loc luni, de la ora 20:00. În tur, Dinamo s-a impus cu 2-0.

Măsuri de ordine publică

La partida de luni seara, ordinea publică va fi asigurată de echipaje din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu.

În cadrul unui comunicat se precizează faptul că „pe timpul desfășurării meciului de fotbal jandarmii se vor afla în imediata apropiere a arenei sportive pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranţă. Echipele de dialog din cadrul Jandarmeriei vor fi pregătite pentru a comunica direct cu participanţii  în vederea înlăturării oricăror riscuri care ar putea afecta ordinea şi siguranţa publică și pentru a acorda sprijin, la nevoie.

Echipajele de jandarmi vor fi dimensionate gradual, în funcţie de numărul suporterilor care vor participa la această competiție sportivă, pentru a asigura un climat optim de siguranță pentru desfăşurarea meciului”.

De asemenea, se mai arată de către jandarmerie, „încercarea persoanelor aflate sub interdicția participării la meciurile de fotbal de a intra în incinta arenei sportive constituie infracțiune. (…)

Intrarea în stadion, paza vestiarelor și protecția arbitrilor, îndrumarea și supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenți ai societății de pază și protecție, contractată de organizator.

Conform legislației în vigoare, se interzice introducerea în stadion a băuturilor alcoolice, deținerea sau folosirea materialelor pirotehnice. De asemenea, este interzisă afișarea de inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violenţă”. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.