Recent, în meniul unui restaurant din Braşov a fost introdusă o nouă specialitate, burgerul de urs.
Presa locală braşoveană precizează că restaurantul se numeşte „Sub Tâmpa” şi este administrat de CarmOlimp.
„Este clar că burgerul de urs poate deveni destinaţie gastronomică, dar este important de precizat că perioada în care este disponibil în restaurant va fi limitată şi nu va depinde exclusiv de noi. Cumpărăm, în regim special, doar carne provenită din trofee sau sacrificată din necesitate şi niciodată nu vom face altfel, indiferent de cerinţe”, spune Valentin Şoneriu, director general CarmOlimp, citat de presa braşoveană.
Anul trecut, CarmOlimp a cumpărat 4 urşi din 5 disponibili.
În ceea ce priveşte preţul unui asemenea burger, nu este deloc de neglijat: 200 de lei.
Cu această ocazie ne aducem aminte că, nu cu mulţi ani în urmă, o firmă de la noi din judeţ a încercat să valorifice imaginea ursului, dar prin punerea pe piaţă a unor conserve ce conţinea excremente de urs. Ulterior, firma a fost amendată cu 40.000 de lei.