Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Interes crescut pentru petrecerea vacanței de 1 Decembrie în Băile Tușnad | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Timp Liber » Interes crescut pentru petrecerea vacanței de 1 Decembrie în Băile Tușnad
Interes crescut pentru petrecerea vacanței de 1 Decembrie în Băile Tușnad

Interes crescut pentru petrecerea vacanței de 1 Decembrie în Băile Tușnad

  • Hotelul Ciucaș are rezervate toate locurile, atât cât este permis de reglementările în vigoare

De vineri după-amiază a început, oficial, o minivacanță de 4 zile prilejuită de zilele libere de Sf. Andrei și Ziua Națională a României, care urmează imediat după weekend.

Ileana Colcer, directoarea hotelului Ciucaș din Băile Tușnad, spunea că unitatea este plină pentru această perioadă. Asta nu înseamnă că sunt ocupate toate camerele, ci doar cât permite capacitatea restaurantului, nedorindu-se a se crea supra-aglomerare și disconfort.

„Interesul pentru această minivacanță de 1 Decembrie este foarte mare. Lumea a început să vină din data de 27 și vor rămâne până pe 1, inclusiv”, spunea Ileana Colcer.

Trebuie însă știut că nu se vor organiza petreceri, ci doar activități în aer liber, fie organizate individual, fie de către ceilalți operatori care oferă asemenea servicii.

Directoarea unității hoteliere remarca și o schimbare de atitudine din partea turiștilor în ceea ce privește rezervările făcute. Astfel, pentru că nu se știe când o localitate intră în carantină, dar și posibilitatea introducerii de noi interdicții în anumite localități, mulți turiști au preferat să-și facă rezervările în ultima parte a perioadei de rezervare. În ceea ce privește hotelul, spunea Ileana Colcer, „noi am fost flexibili: unde au avut curaj să trimită avans, am luat, unde nu, am riscat și am făcut rezervarea, dar se pare că va fi plin – cât ne permite normativul actual”.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.