Începând cu 1 iunie 2019, fiecare nou-născut cu domiciliul în Tulgheş va primi un voucher în valoare de 1.000 lei | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 septembrie 2023
Home » Societate » Începând cu 1 iunie 2019, fiecare nou-născut cu domiciliul în Tulgheş va primi un voucher în valoare de 1.000 lei
Începând cu 1 iunie 2019, fiecare nou-născut cu domiciliul în Tulgheş va primi un voucher în valoare de 1.000 lei

Începând cu 1 iunie 2019, fiecare nou-născut cu domiciliul în Tulgheş va primi un voucher în valoare de 1.000 lei

Fiecare nou-născut după data de 1 iunie şi care are domiciliul în comuna Tulgheş va primi un voucher în valoare de 1.000 de lei din partea autorităţilor publice locale, „un mic ajutor pentru primele mici cumpărături”.

Primarul comunei Tulgheş, Marcel Vancu, a declarat că această măsură a fost avută în vedere la elaborarea bugetului localităţii, care a fost aprobat recent. „La propunerea consiliului local şi a mea personală am zis să fie o mică contribuţie, pentru că nu este o sumă atât de mare. Ca pe o încurajare, cu toate că suma este foarte mică. Iniţial, când ne-am gândit la această chestiune, luam în calcul să oferim măcar 1.000 de euro pentru fiecare nou-născut. Dar din cauza faptului că bugetul a avut de suferit anul acesta, nu ne-am permis. Atunci am optat pe această sumă. Chiar dacă este mică, tot prinde bine”, a spus primarul comunei.

Marcel Vancu a precizat că s-a discutat şi există toată disponibilitatea, dacă bugetul va permite, ca suma pentru noii-născuţi în Tulgheş să fie majorată.

Conform edilului, în această lună, în şedinţa ordinară a consiliului local se va aproba şi regulamentul. Însă, în mare măsură, acesta a fost discutat şi principala condiţie este ca cel puţin unul dintre părinţi să aibă domiciliul în Tulgheş, iar nou-născutul să vină pe lume după 1 iunie. (Şt.P.)

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.