Incendiu puternic la o casă din Miercurea-Ciuc, pagubele ridicându-se la 115.000 de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Societate » Incendiu puternic la o casă din Miercurea-Ciuc, pagubele ridicându-se la 115.000 de lei
Incendiu puternic la o casă din Miercurea-Ciuc, pagubele ridicându-se la 115.000 de lei

Incendiu puternic la o casă din Miercurea-Ciuc, pagubele ridicându-se la 115.000 de lei

Un incendiu izbucnit ieri la o casă de locuit de pe strada Pârâului din municipiul Miercurea-Ciuc a provocat pagube materiale de aproximativ 115.000 de lei.

Potrivit Biroului de presă din cadrul ISU „Oltul” al judeţului Harghita, incendiul a fost anunţat în jurul orei 11:00, la faţa locului deplasându-se trei echipaje (15 subofiţeri) din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. La sosirea echipajelor de intervenţie ardea casa de locuit, din lemn, cu acoperiş din ţiglă, în proporţie de 60%, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Focul a fost stins în jurul orei 12:05. În urma incendiului au ars acoperişul şi primul nivel al casei, în totalitate. S-au deteriorat bunurile aflate la demisolul casei. Din cauza unei scântei purtate de vânt, incendiul s-a propagat şi la acoperişul unei case învecinate, unde a ars o bucată de scândură, acesta fiind stins, la timp, de pompierii militari, fără să mai producă alte pagube.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de burlanul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. În urma intervenţiei pompierilor s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 500.000 de lei. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.