Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Incendiu la acoperişul Şcolii Primare din Moglăneşti, Topliţa | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Incendiu la acoperişul Şcolii Primare din Moglăneşti, Topliţa
Incendiu la acoperişul Şcolii Primare din Moglăneşti, Topliţa

Incendiu la acoperişul Şcolii Primare din Moglăneşti, Topliţa

  • S-au înregistrat pierderi materiale de aproximativ 30.000 lei

Un număr de 20 de pompieri militari şi civili din cadrul Gărzii de Intervenţie nr. 2 Topliţa în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sărmaş au acţionat, în această dimineaţă, cu trei autospeciale de stingere pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit la acoperişul Şcolii Primare din Moglăneşti.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltul” al judeţului Harghita, maior Alina Ciobotariu, a declarat că incendiul a fost anunţat de un taximetrist care trecea prin zonă, iar în clădire nu se afla nimeni, astfel că, din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Conform sursei citate, cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic produs de furnalul metalic de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Cel mai probabil, focul a fost aprins de cineva dimineaţa.

După lichidarea incendiului, la faţa locului a rămas un echipaj de supraveghere pentru evitarea reaprinderii unor eventuale focare.

În urma intervenţiei pompierilor s-au salvat bunuri materiale evaluate la aproximativ 350.000 lei. Pierderile materiale au fost estimate la circa 30.000 lei.

În urma incendiului, a ars structura din lemn a acoperişului, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp. De asemenea, s-au degradat: învelitoarea din ţiglă metalică pe circa 100 mp, planşeul sălilor de clasă pe aproximativ 100 mp şi parchetul pe 45 mp. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.