Încă două contracte de execuţie semnate pentru reabilitarea unor unităţi de învăţământ din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 7 decembrie 2022
Home » Învățământ » Încă două contracte de execuţie semnate pentru reabilitarea unor unităţi de învăţământ din Miercurea Ciuc
Încă două contracte de execuţie semnate pentru reabilitarea unor unităţi de învăţământ din Miercurea Ciuc

Încă două contracte de execuţie semnate pentru reabilitarea unor unităţi de învăţământ din Miercurea Ciuc

Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a semnat, miercuri, contractele de execuţie pentru reabilitarea Grădiniţei „Cimbora” şi construirea atelierului Liceului Tehnologic „Kós Károly”. În total, cele două investiţii au o valoare de aproximativ 10 milioane de lei.

Lucrările de reabilitare a Grădiniţei „Cimbora” vor fi executate de o firmă locală, Tectum Company SA. Valoarea contractului este de 5,14 milioane lei şi are o durată de 6 luni. Sprijinul Uniunii Europene constă în 1,86 milioane lei, iar Statul Român finanţează proiectul cu 284,6 mii lei. Diferenţa de 3 milioane de lei este asigurată din bugetul local. Lucrările cuprind reabilitarea termică totală a clădirii, reabilitarea reţelelor electrice, de încălzire, de apă şi canal, renovarea încăperilor, precum şi instalarea panourilor fotovoltaice.

Atelierul Liceului Tehnologic „Kós Károly” este o construcţie nefinalizată de ani de zile. Lucrările urmează să fie finalizate de o firmă de construcţii din Bucureşti, SC Niliten Construcţii SRL. Valoarea contractului semnat este de 4,59 milioane lei, din care sprijinul european este 1,46 milioane lei, iar 219,7 mii sunt asigurate din bugetul statului. Restul de 2,95 de milioane reprezintă contribuţia bugetului local. Durata contractului este 12 luni, informează Primăria municipiului Miercurea Ciuc.

În total, primăria reşedinţei de judeţ are intenţia de a reabilita sau a construi 16 clădiri de învăţământ din finanţări europene.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.