Înainte de vacanţă, înscrie-te la voluntariat pentru copiii din centrele de plasament! | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Societate » Înainte de vacanţă, înscrie-te la voluntariat pentru copiii din centrele de plasament!
Înainte de vacanţă, înscrie-te la voluntariat pentru copiii din centrele de plasament!

Înainte de vacanţă, înscrie-te la voluntariat pentru copiii din centrele de plasament!

Se caută voluntari în localităţi din 25 de judeţe, printre care şi Harghita

Programul educaţional Ajungem MARI lansează un nou apel la voluntariat către oamenii de bine care cred în educaţie şi într-un viitor mai bun pentru copiii din centrele de plasament! Prin 3 ore pe săptămână, voluntarii le pot oferi copiilor şansa de a învăţa matematica, de a trece examenul de Bacalaureat, de a iubi engleza, de a-şi cunoaşte oraşul sau de a vedea primul film la cinema.

Proiectul ajută 2.000 de copii din Bucureşti şi alte 25 de judeţe şi are nevoie de încă 1.000 de noi voluntari implicaţi care să meargă săptămânal în centre de plasament în echipe de câte doi şi să le transmită copiilor cunoştinţele lor într-un mod atractiv. Ei pot susţine şedinţe de pregătire şcolară (matematică, engleză, istorie etc.), ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru etc.) sau de cultură generală, educaţie pentru sănătate sau educaţie civică.  Pe lângă cursuri şi ateliere, voluntarii îi pot ajuta pe copii să descopere lumea din jur prin ieşiri educative în afara centrelor, la teatru, la film, în vizită la muzee sau în parcuri.

Se caută voluntari peste 16 ani, fără limită superioară de vârstă, care să îşi dorească să ajute şi să împărtăşească din cunoştinţele şi pasiunile lor. Voluntarii pot fi din toate domeniile, pentru că nu e nevoie de experienţă de predare sau în lucrul cu copiii – înainte de începerea activităţilor ei participă la un training despre nevoile copiilor din centre şi metode de lucru, iar apoi sunt sprijiniţi pe parcurs.

Prin întâlnirile lor cu copiii, voluntarii îi ajută să capete mai multă încredere în forţele proprii, să îşi îmbunătăţească abilităţile şi cunoştinţele şi să îşi descopere pasiunile şi ce vor să facă mai departe. Voluntarii primesc în schimb zâmbetele şi îmbrăţişările copiilor.

Înscrierea pentru următorul modul de voluntariat (octombrie 2017 – martie 2018) se face până pe 19 iulie, prin completarea unui formular online – https://goo.gl/SQie1A şi trimiterea CV-ului cu fotografie la adresa de e-mail menţionată în formular. Pentru organizarea training-urilor în judeţe este necesar un număr de minimum 30 de înscrieri, aşadar doritorii sunt rugaţi să transmită apelul colegilor şi prietenilor. Mai multe detalii pe www.ajungemmari.ro, iar pe pagina de Facebook se găsesc scurte poveşti ale voluntarilor de la orele cu copiii.

Programul educaţional Ajungem MARI al Asociaţiei Lindenfeld a demarat acum 3 ani şi a implicat până acum 4.000 de voluntari pentru a sprijini 2.000 de copii din Bucureşti şi alte 25 de judeţe. Proiectul „Dă-ţi pasiunea mai departe” a fost desemnat în 2015 „Proiectul anului în educaţie” la Gala Naţională a Voluntarilor.

Ajungem MARI caută voluntari în Bucureşti şi alte 25 de judeţe în care proiectul se desfăşoară deja. Centrele sunt situate în oraşul de reşedinţă sau în alte localităţi, în cazul Harghitei, acesta fiind în Miercurea-Ciuc. În judeţele Argeş, Dolj, Harghita, Cluj şi Iaşi, Ajungem MARI caută voluntari coordonatori, persoane adulte, implicate, care să monitorizeze şi să gestioneze activităţile, dedicând 4-5 ore săptămânal. Cei interesaţi să devină coordonatori găsesc detalii pe site.

Programul educaţional Ajungem MARI – Asociaţia Lindenfeld

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii-cheie ale societăţii.

Principalul program este Ajungem MARI, care susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să reducă trauma instituţionalizării, a abandonului şi a separării de familie, să le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.