În ultimul sfârșit de săptămână: un incendiu şi 15 intervenţii SMURD | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 decembrie 2023
Home » Societate » În ultimul sfârșit de săptămână: un incendiu şi 15 intervenţii SMURD
În ultimul sfârșit de săptămână: un incendiu şi 15 intervenţii SMURD

În ultimul sfârșit de săptămână: un incendiu şi 15 intervenţii SMURD

Sâmbătă, la ora 18:06, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la magazia unei societăţi comerciale cu profil de prelucrare brută a lemnului din municipiul Topliţa, strada Lungă. La faţa locului s-au deplasat două echipaje (un ofiţer şi 9 subofiţeri) din cadrul Gărzii de intervenţie nr. 2 Topliţa, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor de intervenţie, magazia din lemn era cuprinsă în totalitate de flăcări şi prezenta pericol de propagare la hala gatere, la un rezervor pentru motorină cu o capacitate de 9.000 litri şi la un autotractor, aflate în imediata apropiere. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 19:45.

În urma incendiului au ars: magazia din lemn, în care se aflau actele contabile ale firmei, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, 10 anvelope, două ciocane pneumatice, două motofierăstraie, dulapurile din vestiar şi costume de protecţie. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect.

În urma intervenției pompierilor au fost salvate şi protejate bunuri materiale în valoare de aproximativ 500.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 10.000 lei.

Tot în ultimul sfârșit de săptămână, în perioada 15 – 17 iulie, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul ISU „Oltul” al judeţului Harghita au avut 15 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ. S.M.U.R.D. Miercurea-Ciuc a avut 4 intervenţii, din care trei în municipiul reşedinţă de judeţ şi una în satul Cetăţuia, comuna Sânsimion; S.M.U.R.D. Topliţa – 2 intervenţii, din care una în municipiu şi una în comuna Subcetate; S.M.U.R.D. Gheorgheni – 2 intervenţii, din care una în municipiu şi una în satul Ghiduţ, comuna Lăzarea; S.M.U.R.D. Odorheiu-Secuiesc – 5 intervenţii, din care două în municipiu, una în satul Păltiniş, comuna Lupeni, una în satul Forţeni, comuna Feliceni şi una în satul Chinuşu, comuna Mărtiniş; S.M.U.R.D. Corbu – 2 intervenţii, din care una în comuna Tulgheş şi una în comuna Corbu.

Pe timpul acestor intervenţii, paramedicii au asistat 15 persoane adulte, a fost acordat primul ajutor calificat în cazul unui accident rutier, trei intervenţii au fost în cazul unor intoxicaţii, iar 11 intervenţii au fost pentru acordarea primului ajutor în cazul unor traumatisme asistate de echipajele SMURD.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.