În scandalul Cimitirului Militar Internaţional de la Valea Uzului:Instanţa a anulat amenda aplicată vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Covasna | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate »
În scandalul Cimitirului Militar Internaţional de la Valea Uzului:
Instanţa a anulat amenda aplicată vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Covasna
<h6><i>În scandalul Cimitirului Militar Internaţional de la Valea Uzului:</i></h6>Instanţa a anulat amenda aplicată vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Covasna

În scandalul Cimitirului Militar Internaţional de la Valea Uzului:
Instanţa a anulat amenda aplicată vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Covasna

Judecătoria Miercurea Ciuc a anulat amenda de 3.000 de lei aplicată de Jandarmeria Harghita lui Róbert Grüman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, pentru că nu a anunţat evenimentul Consiliului Judeţean din data de 6 iunie şi la jandarmerie. Jandarmeria poate contesta hotărârea în termen de 30 de zile de la anunţul oficial.

În data de 6 iunie, municipalitatea din Dărmăneşti a dat autorizaţie unor ONG-uri româneşti să depună coroane în Cimitirul Internaţional de Ziua Eroilor. Consiliul Judeţului Harghita a dat autorizare reprezentanţilor maghiari din Consiliul Judeţean Covasna să organizeze o şedinţă extraordinară pe drumul din faţa cimitirului, la care au fost invitate persoane şi din alte localităţi din judeţele Harghita-Covasna, secuii formând un lanţ uman în faţa cimitirului, pentru a împiedica depunerile de coroane din partea românilor, cu ocazia Zilei Eroilor.

În urma evenimentelor din data de 6 iunie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita a amendat cu câte 3 000 de lei pe Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, şi pe Róbert Grüman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, pentru că au omis să anunţe şi jandarmeria despre evenimentul din data de 6 iunie, în timp ce Consiliul Local din Sânmartin, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi câţiva participanţi maghiari au făcut denunţ la parchet împotriva românilor care au intrat în cimitir.

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Urmează Apelul, să sperăm că Jandarmeria nu uită să facă apel împotriva sentinţei, altfel spus pot fi bănuiţi de fraternizare cu un infractor.

  2. Pun pariu că cei mai mulți secui din județele HR și CV habar nu au despre existența cimitirului de război din Valea Uzului!Și nici cărui județ aparține acesta, administrativ. Dar pentru că acolo sunt îngropați și soldați unguri, din reflex etnic, s-au solidarizat cu acțiunile UDMR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.