În perioada Sărbătorilor de Rusalii, 370 de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Societate » În perioada Sărbătorilor de Rusalii, 370 de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor
În perioada Sărbătorilor de Rusalii, 370 de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor

În perioada Sărbătorilor de Rusalii, 370 de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor

Potrivit doamnei Vizi Mária Melinda, director îngrijiri în cadrul SJU Miercurea-Ciuc, în perioada 6-9 iunie a.c., cu ocazia Sărbătorilor de Rusalii, 370 de persoane au ajuns la urgenţă. Unele cu ambulanţa, altele pe jos ori cu căruţa, fiecare cum a reuşit, important e că toate au primit îngrijirile de care aveau nevoie.

Sinceră să fiu, mie mi s-a părut că vorbim despre un număr extrem de mare, dar, după cum îmi spunea doamna Vizi, mai aproape în fiecare an, de când începe pelerinajul şi până când se termină, la spital ajung mereu în jur de 300 sau peste 300 de oameni. Aşa s-a întâmplat şi acum, când s-au prezentat la urgenţă 64 de persoane cu luxaţii, contuzii, entorse; 25 cu fracturi; 5 cu atac ischemic cerebral, 34 cu hipertensiune, 22, care au mâncat la aceeaşi pensiune, cu toate că proveneau din trei grupuri diferite – cu toxiinfecţie alimentară şi 3 internaţi; două din Cluj aflate foarte aproape de o butelie care a explodat în strada Szék, cu arsuri mai grave, ce au fost trimise cu ambulanţa la Spitalul din Cluj-Napoca; 25 muşcate de căpuşe, una muşcată de viperă şi lista ar putea continua.

Pentru ele şi pentru ajutorul de care aveau nevoie, conducerea SJU Miercurea-Ciuc a suplimentat pe toată perioada atât numărul medicilor, cât şi cel al personalului medical, experienţa anilor trecuţi demonstrând că este nevoie de o asemenea măsură. Şi a fost, dar, slavă Domnului, efortul cadrelor aflate la datorie a dat roade… (D. Ştefana)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.