Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În judeţul Harghita, tinerii ştiu de jocul numit „Balena Albastră”, însă nu l-au accesat | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Societate » În judeţul Harghita, tinerii ştiu de jocul numit „Balena Albastră”, însă nu l-au accesat
În judeţul Harghita, tinerii ştiu de jocul numit „Balena Albastră”, însă nu l-au accesat

În judeţul Harghita, tinerii ştiu de jocul numit „Balena Albastră”, însă nu l-au accesat

Campanie de informare şi conştientizare în şcoli derulată de IPJ Harghita

În judeţul Harghita, elevii au auzit şi ştiu despre jocul numit „Balena Albastră”, însă nu au descărcat aplicaţia şi nu au accesat-o. „Balena Albastră” este un joc în care adolescenţii care îl accesează trebuie să realizeze o serie de sarcini, li se cere discreţie maximă, dar şi reuşita îndeplinirii fiecărui pas, iar ultimul este să se sinucidă. Deoarece şi în ţara noastră tot mai mulţi tineri cad în capcana acestui joc, şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita a demarat o campanie de informare în şcoli a tinerilor asupra pericolelor „Balenei Albastre”.

În cadrul unei conferinţe de presă, comisarul Manuela Ionescu, de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Harghita, a declarat că, din informaţiile de până acum obţinute în şcoli, elevii ştiau de joc, dar nu l-au descărcat. De asemenea, aceasta a precizat că tot de la elevi a aflat că mai este un joc, numit „Îngeraşul” sau „Zâna”, depinde de zonă, care este exact ca „Balena Albastră”.

Comisarul Manuela Ionescu a mai spus că „spre surprinderea noastră, şi copii din clasa a IV-a ştiau de joc”, însă „e bine că nu a accesat nimeni”.

Conform sursei citate, luni a debutat „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, iar pentru zilele de marţi şi miercuri era programată oricum tema „Siguranţa în mediul online”, iar odată cu apariţia acestui joc sesiunea de informare derulată în şcoli s-a axat tocmai pe „Balena Albastră”.

De asemenea, de luni va demara o campanie de informare pe acest subiect, iar poliţiştii vor merge în licee şi şcoli, unde, printre altele, vor prezenta şi un videoclip realizat de Poliţia Română.  (Şt.P.)

 

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.