Reprezentanţi ai Alianţei USR PLUS: „În Harghita electoratul este manipulat de anumite forţe politice ca să ne dezbine” | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 25 ianuarie 2023
Home » Politic »
Reprezentanţi ai Alianţei USR PLUS:
„În Harghita electoratul este manipulat de anumite forţe politice ca să ne dezbine”
<h5><i>Reprezentanţi ai Alianţei USR PLUS:</i></h5> „În Harghita electoratul este manipulat de anumite forţe politice ca să ne dezbine”

Reprezentanţi ai Alianţei USR PLUS:
„În Harghita electoratul este manipulat de anumite forţe politice ca să ne dezbine”

  • Virág Zsolt: „Din păcate, în Harghita alegătorii trebuie să aleagă între mai mulţi candidaţi cu dosare grele de corupţie în faţa instanţelor şi în faza de cercetare penală şi între candidaţi eligibili”

Deschizând conferinţa de presă care a avut loc ieri în faţa Cetăţii Mikó din Miercurea Ciuc, Virág Zsolt, candidatul Alianţei USR PLUS la şefia Consiliului Judeţean Harghita, a reamintit că acum două săptămâni a anunţat candidaţii pentru mai multe oraşe şi pentru consiliul judeţean, sub două sloganuri, Fără penali în funcţii publice! şi Nu te lăsa manipulat!. Acestea se leagă, în opinia dlui Virág, de faptul că în ultimele zile, în presa judeţeană, a apărut informaţia că municipiul Gheorgheni, prin reprezentantul său legal, vrea să desfiinţeze firma Monturist SRL, şi că acest fapt poate fi considerat o reuşită după deplasarea dânsului la Budapesta.

„Aş vrea să dezvălui ce se află în spatele acestui eveniment: primarul din Gheorgheni candidează pentru aceeaşi funcţie, iar şeful său, Mezei János, care este inculpat în dosarul Monturist, la cea de preşedinte al Consiliului Judeţean”. Virág Zsolt consideră că „ceea ce vrea să facă primarul din Gheorgheni la indicaţiile şefului său de partid este să favorizeze făptuitorul prin acest demers, să desfiinţeze societatea şi atunci nu mai există prejudiciu şi nu mai există făptuitor”. (Precizăm că Mezei János – în calitate de inculpat – şi Virág Zsolt – parte civilă în acest dosar – se judecă de multă vreme în dosarul Monturist, dosar nefinalizat încă de justiţie).

„Asta dovedeşte că sloganul cu care am pornit are un sens”, a întărit dl Virág, şi că cetăţenii din Gheorgheni, unde nu există gaz, nu sunt drumuri, merită mult mai mult. „Tot ce se întâmplă acolo este orice, dar nu este un oraş european”. Întrebat dacă la asta se referea la lansarea candidaţilor, când a afirmat că judeţul este condus de o grupare penală, dl Virág a spus: „Din păcate, în Harghita alegătorii trebuie să aleagă între mai mulţi candidaţi cu dosare grele de corupţie în faţa instanţelor şi în faza de cercetare penală şi între candidaţi eligibili”.

Prezent la conferinţa de ieri, Nicolae Toşa, candidat pentru Primăria Miercurea Ciuc, a informat că de când s-au lansat candidaturile Alianţei au fost atacaţi în presă, în on-line, de nişte elemente care au folosit „epitete care nu au nici un adevăr, nici o acoperire şi le transmitem pe această cale că noi nu ne vom retrage în nici un fel, tocmai pentru că suntem cinstiţi şi vrem să continuăm astfel”.

Cerându-i-se un exemplu, dl Toşa a spus: „Am fost atacat că aş fi fost parte a securităţii, ceea ce evident nu poate fi adevărat, aveam zece ani la Revoluţie. Lozinci aruncate la întâmplare tocmai pentru a induce în eroare masa alegătorilor care nu e atât de deschisă la presă, la adevăr, dar este deschisă şantajului emoţional”.

Iar Virág Zsolt a completat: „Suntem atacaţi în fel şi chip, au fost încercări din partea unor actori politici ca să ne retragem candidaturile. Suntem atacaţi de extreme: noi, care dorim o bună înţelegere între comunităţile maghiare şi române din judeţ, suntem atacaţi de extrema dreaptă maghiară şi de nişte elemente naţionaliste române – or asta înseamnă că suntem într-un loc bun, la mijloc şi din păcate colegul meu, Nicolae Toşa, care provine dintr-o familie mixtă, a fost în centrul acestui eveniment nefericit. S-a dovedit că în Harghita electoratul este manipulat de anumite forţe politice ca să ne dezbine, eu fiind convins că între români şi maghiari sunt mai multe lucruri care ne unesc decât care ne dezbină, iar prin sloganul Fără penali în funcţii publice! dorim să curăţăm paleta politică din Harghita de oameni care nu sunt eligibili”. (M. Groza)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.