Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În cadrul şedinţei extraordinare Consiliul Judeţean Harghita a alocat 200 de mii de lei pentru finalizarea lucrărilor la centrul wellness şi cel de tratament de la Borsec | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Societate »
În cadrul şedinţei extraordinare
Consiliul Judeţean Harghita a alocat 200 de mii de lei pentru finalizarea lucrărilor la centrul wellness şi cel de tratament de la Borsec
<h5><i>În cadrul şedinţei extraordinare</i></h5> Consiliul Judeţean Harghita a alocat 200 de mii de lei pentru finalizarea lucrărilor la centrul wellness şi cel de tratament de la Borsec

În cadrul şedinţei extraordinare
Consiliul Judeţean Harghita a alocat 200 de mii de lei pentru finalizarea lucrărilor la centrul wellness şi cel de tratament de la Borsec

  • În aceeaşi şedinţă a fost votat şi planul pentru heliportul de la spital

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, au fost aprobate sume din alocarea procentului de 6% din impozitul pe venit care să fie folosite atât pentru o serie de obiective turistice din judeţ, pentru infrastructură, dar şi pentru pompierii voluntari.

Astfel, vestea bună pentru Borsec este alocarea din partea CJ a sumei 200.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la centrul wellness şi cel de tratament. Pentru Cozmeni s-a acordat suma de 40.000 de lei pentru refacerea băilor tradiţionale de la Sószékfürdő şi Nyírfürdő şi dotarea echipelor de pompieri voluntari. De asemenea, câte 100.000 de lei au fost alocaţi pentru refacerea unei străzi din Zetea, respectiv pentru refacerea casei de cultură din Porumbenii Mari.

În aceeaşi şedinţă au fost aprobate şi proiectele de reabilitare a vilelor 15, 16 şi 25 de la Homorod, imobile care se află în proprietatea CJ Harghita.

Un punct important din cadrul şedinţei a fost şi cel cu privire la heliportul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. În contextul în care unitatea sanitară ar putea deveni, chiar în decursul acestui an, o clinică regională, au fost aprobate planurile pentru heliport.

Pentru a se putea realiza studiul de fezabilitate în cazul trotuarului din Joseni, de lângă DJ 126, şi a se realiza licitaţia în acest an, s-a decis majorarea sumei pentru programul de construire a trotuarelor.

Referitor la şedinţa ordinară din această lună, care s-a ţinut la Băile Cozmeni, Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita, spunea că „în continuare, Consiliul Judeţean Harghita este solidar cu planurile ambiţioase ale oraşului Borsec care doreşte să finalizeze construirea celui mai mare centru wellness şi de tratament din regiune. Similar cu anii trecuţi, ne continuăm activitatea prin colaborare, ţinând cont de investiţiile de pe întreg teritoriul judeţului. Am alocat sume pentru investiţii care contribuie la dezvoltarea turismului în localitatea Cozmeni. La Băile Homorod ne dorim să refacem clădirile aflate în proprietatea consiliului judeţean, în forma lor autentică şi dorim să le punem la dispoziţia tinerilor pentru a-şi petrece în mod util timpul liber. Mă bucură faptul că majoritatea proiectelor de hotărâre sunt adoptate cu unanimitate de voturi”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.