Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În această lună vor începe lucrările de reabilitare a Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Învățământ » În această lună vor începe lucrările de reabilitare a Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Miercurea Ciuc
În această lună vor începe lucrările de reabilitare a Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Miercurea Ciuc

În această lună vor începe lucrările de reabilitare a Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Miercurea Ciuc

Reprezentanţii Primăriei municipiului Miercurea Ciuc şi ai unei firme locale de construcţii au semnat, miercuri, contractul de execuţie privind reabilitarea Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”. Lucrările vor începe cel mai probabil în această lună.

Valoarea contractului este 6,13 de milioane de lei, din care 2,61 de milioane de lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene, 400 de mii de lei sunt alocaţi din bugetul statului, iar 3,11 de milioane de lei sunt asiguraţi din fonduri locale. Durata contractului este de şase luni şi ordinul de începere a lucrării va fi eliberat în mijlocul lunii iunie – se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Miercurea Ciuc.

Lucrările ce vor fi efectuate cuprind: reabilitarea termică totală a clădirii, reabilitarea reţelelor electrice, de încălzire, de apă şi canal, a acoperişului, precum şi instalarea panourilor fotovoltaice.

8,3 milioane şi pentru Şcoala Gimnazială „József Attila”

Ieri a fost semnat contractul de execuţie şi pentru reabilitarea clădirii Şcolii Gimnaziale „József Attila”, din cartierul Tudor. Potrivit Primăriei Miercurea Ciuc, investiţia se ridică la 8,33 milioane de lei, din care 4 milioane reprezintă sprijinul Uniunii Europene, 611 de mii de lei reprezintă contribuţia din bugetul statului şi restul de 3,71 de milioane de lei sunt asigurate din bugetul local.

În plus faţă de Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, la „József Attila” sunt prevăzute şi lucrări de reabilitare a sălilor.

Ordinul de începere a lucrărilor se va da la mijlocul acestei luni, iar durata contractului este de 6 luni.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.