„Imparţial” la Salonul Harghitean, ediţia a X-a | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Cultură » „Imparţial” la Salonul Harghitean, ediţia a X-a
„Imparţial” la Salonul Harghitean, ediţia a X-a

„Imparţial” la Salonul Harghitean, ediţia a X-a

Cu cea de-a zecea ediţie a Salonului Harghitean sărbătorim cea de-a zecea aniversare a Galeriei de Artă a Consiliului Judeţean Harghita.

Da, am ajuns la al zecelea. Al zecelea Salon Harghitean şi a zecea aniversare a Galeriei de Artă a Consiliului Judeţean Harghita. Invităm publicul entuziast, iubitor şi cunoscător de artă, la dubla aniversare joi, 8 septembrie, ora 18:00, la Galeria de Artă a Consiliului Judeţean Harghita din Miercurea-Ciuc.

Privind retrospectiv la ultimul deceniu de existenţă a Salonului Harghita, putem vedea cum a început o iniţiativă cu adevărat civică, cum a fost construită şi cum a devenit instituţionalizată.

De ce este nevoie? În primul rând, o idee, apoi o definire clară a obiectivelor, apoi perseverenţă, aderenţă la principiile fondatoare şi o reţea largă şi eficientă de contacte pentru a găsi susţinători care să fie de acord că, dincolo de conservarea tradiţiilor, creaţia intelectuală şi artistică poate aduce un plus de valoare care să îmbogăţească o comunitate în secolul XXI, nu izolând-o, ci adaptând-o la spiritul vremurilor.

Cea de-a 10-a ediţie a Salonului Harghitean va continua tradiţia de a călători în mai multe oraşe şi sate în acest an, astfel încât iubitorii de artă să poată vedea ce a selectat juriul exigent format din artişti renumiţi din lucrările de pictură, gravură, sculptură şi alte genuri noi sau emergente, precum şi cine a primit premiile Salonului din acest an.

Cea de-a zecea ediţie a Salonului Harghitean va explora ambiguitatea temei „Imparţial” şi va căuta interpretări ale acesteia.

Expoziţia este deschisă până pe 5 octombrie.

Organizatori: Consiliul Judeţean Harghita, Centrul Cultural Judeţean Harghita, Galeria de Artă a Consiliului Judeţean Harghita, Asociaţia Cultura Nostra.

Sprijinit de: Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.