Ieri după-masă, la Miercurea Ciuc: Exercițiu al jandarmilor harghiteni | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 3 decembrie 2023
Home » Societate »
Ieri după-masă, la Miercurea Ciuc:
Exercițiu al jandarmilor harghiteni
<h6><i>Ieri după-masă, la Miercurea  Ciuc:</h6></i> Exercițiu al jandarmilor harghiteni

Ieri după-masă, la Miercurea Ciuc:
Exercițiu al jandarmilor harghiteni

Cine a trecut ieri, după ora 16:00, prin zona Curții de Conturi (în spatele Casei de Cultură) a putut vedea în acțiune trupele de jandarmi, alături de cele ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita, Inspectoratului de Poliție Județean Harghita și Oficiului Județean de Telecomunicații Speciale Harghita. A fost un exercițiu combinat cu forțe în teren, care a avut ca scop antrenarea și dezvoltarea capacității de reacție, de interoperabilitate în sistem integrat a structurilor cu responsabilități în domeniu.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, exercițiul a avut ca scop antrenarea și dezvoltarea capacității de reacție, de interoperabilitate în sistem integrat a structurilor cu responsabilități în domeniu. Scenariul a presupus crearea unei situații care să verifice capacitatea de intervenție a structurilor cu atribuții în domeniu. Astfel, inițial a fost amplasat un colet pe scările din fața obiectivului, subofițerul aflat în dispozitivul de pază a observat coletul suspect, iar la momentul deplasării pentru verificarea acestuia un bărbat a intrat alergând în clădire și s-a refugiat la etaj, unde a rămas într-o cameră.

Conform procedurilor, au fost alertate structurile de intervenție prin apelarea numărului unic 112. S-a procedat la blocarea traficului în zonă, controlul tehnic și neutralizarea coletului suspect, interceptarea și scoaterea din obiectiv a bărbatului ce a pătruns fără drept în acesta. În permanență la fața locului s-au aflat echipaje specializate de acordare a primului-ajutor și de stingere a incendiului. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.