Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

HOCHEI PE GHEAŢĂ Sport Club a primit o aplicaţie de video coach | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Sport »
HOCHEI PE GHEAŢĂ
Sport Club a primit o aplicaţie de video coach
<h6><i>HOCHEI PE GHEAŢĂ</i></h6> Sport Club a primit o aplicaţie de <i>video coach</i>

HOCHEI PE GHEAŢĂ
Sport Club a primit o aplicaţie de video coach

<h6><i>HOCHEI PE GHEAŢĂ</i></h6> Sport Club a primit o aplicaţie de video coach

O firmă din Miercurea Ciuc a dezvoltat o aplicaţie care permite staff-ului tehnic al unei echipe de hochei să analizeze mai bine evoluţia lotului sau doar a unor jucători şi apoi să ia deciziile necesare pentru a îmbunătăţi jocul. Şi cum ea a fost dezvoltată în Miercurea Ciuc, cea mai uşoară promovare a fost oferirea ei, gratuită, echipei de hochei Sport Club.

Este o aplicaţie numită video coach care permite staff-ului tehnic analiza anumitor faze live, în timpul meciurilor, şi luarea unor decizii pe moment pentru a schimba ceva în jocul echipei. Bineînţeles, îi oferă antrenorului şi posibilitatea de a analiza întreaga partidă (sau doar anumite faze de joc – de exemplu un power play) după terminarea jocului, alături de jucători, şi de a le explica ce trebuie să schimbe şi să îmbunătăţească.

De asemenea, aplicaţia oferă posibilitatea conectivităţii cu un sistem video montat pe jucător, astfel încât să poată fi analizate şi sesiune de antrenament. Iar un alt aspect important este acela că a fost creată o secţiune şi pentru jucători, în care se poate urmări dezvoltarea fiecăruia, în parte, dar şi a întregii echipe.

Un aspect pozitiv este şi acela că aplicaţia poate fi accesată de pe o tabletă sau de pe un telefon mobil, astfel că, în timpul meciurilor, antrenorul poate urmări o anumită fază direct de pe banca de rezervă.

Nagy Zsolt, business manager development în cadrul companiei respective, preciza că a ales să ofere gratuit aplicaţiei Sport Clubului pentru că a fost dezvoltată în Miercurea Ciuc. Totodată, spunea că deja s-au interesat de ea mai multe cluburi din străinătate, iar dacă se solicită se poate oferi şi altor echipe din liga naţională – bineînţeles, nu gratuit.

La rândul său, Jason Morgan, antrenorul canadian al ciucanilor, afirma că a mai văzut aplicaţii de acest gen. Totuşi, a remarcat uşurinţa de navigare în cea realizată de compania locală, dar şi posibilitatea de analizare în timp real a fazelor în timpul meciurilor.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.