Harghitenii care nu au cu ce ajunge în județ de la Vama Borș pot apela la sprijinul Consiliului Județean | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Harghitenii care nu au cu ce ajunge în județ de la Vama Borș pot apela la sprijinul Consiliului Județean
Harghitenii care nu au cu ce ajunge în județ de la Vama Borș pot apela la sprijinul Consiliului Județean

Harghitenii care nu au cu ce ajunge în județ de la Vama Borș pot apela la sprijinul Consiliului Județean

O firmă va pune la dispoziție microbuze, iar costul transportului pornește de la 180 de lei de persoană

În cadrul unui comunicat de presă, Consiliul Județean Harghita precizează că vine în sprijinul persoanelor care se află în Vama Borș și doresc să ajungă acasă, o firmă de transport punând la dispoziția acestora microbuze.

Măsura vine după ce un număr mare de persoane au solicitat transport, iar acest sprijin se adresează persoanelor care „într-adevăr au motive întemeiate de a se întoarce acasă, cum ar fi problemele de sănătate, îndatoririle profesionale, aspecte referitoare la familie etc.”, se specifică în comunicat.

Cei care nu au posibilitatea de a ajunge în județ de la punctul de trecere a frontierei Borș trebuie să completeze un formular de înregistrare care poate fi accesat aici. Persoana care completează formularul va trebui să precizeze, printre altele, țara și localitatea de unde se întoarce, tipul de activitate pe care o desfășoară în acea țară, ziua și ora la care va ajunge la Vama Borș, precum și localitatea din județ unde dorește să ajungă.

De precizat faptul că, pentru a se putea asigura transportul, cererea trebuie completată cu cel puțin 3 zile înainte ca persoana să ajungă la Borș.

În ceea ce privește costul transportului, Consiliul Județean Harghita precizează că acesta este de 1.080 lei pentru un microbuz de 6 locuri, iar suma va fi împărțită la toți călătorii; în cazul în care transportul este solicitat de o singură persoană, costurile se ridică la suma de 950 lei.

De asemenea, reprezentanții consiliului județean au ținut să menționeze că această situație este una excepțională: cursele nu vor fi regulate și se desfășoară doar pentru a-i transporta acasă pe locuitorii județului care trebuie sau sunt nevoiți să ajungă acasă.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.