Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Greva de la Salina Praid a fost suspendată | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Societate » Greva de la Salina Praid a fost suspendată
Greva de la Salina Praid a fost suspendată

Greva de la Salina Praid a fost suspendată

La sfârşit de săptămână s-a reluat activitatea turistică la Salina Praid, iar activitatea de exploatare a sării luni, după ce Consiliul de Administrație al SALROM a decis să le acorde protestatarilor voucherele de vacanță.

„Baza turistică a fost redeschisă sâmbătă şi la sfârşit de săptămână a funcţionat la capacitate maximă. Activitatea de exploatare a sării a fost reluată abia astăzi după-amiază (luni – n.a.), după ce am primit confirmarea din partea Consiliului de Administraţie (al SALROM – n.a.), că voucherele de vacanță pe anul acesta ne vor fi acordate. Vom face demersurile necesare pentru introducerea acestui drept în Contractul Colectiv de Muncă” a declarat liderul sindicaliştilor de la Salina Praid, Kelemen József.

El a ținut să își ceară scuze vizitatorilor care au dorit și nu au putut intra în salină, fie în scop turistic, fie pentru tratament, din cauza grevei angajaților.

150 de angajaţi ai Salinei Praid au declanşat, în data de 30 octombrie, un protest spontan, după ce au aflat că nu li se vor mai acorda voucherele de vacanţă bugetate pentru 2019, cele peste 3 miliarde de lei alocate în acest scop urmând să fie redirecţionate pentru restructurare şi acordare de plăţi compensatorii la Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea. Kelemen József a explicat, atunci, că din acelaşi motiv a fost declanşat protestul spontan la Salina Ocna Dej în data de 20 octombrie, unde 90 de mineri s-au blocat în subteran şi au refuzat să urce la suprafaţă. Lor li s-au alăturat chiar de a doua zi colegii de la salinele Târgu Ocna şi Slănic Prahova, iar în urmă cu 12 zile şi cei de la Praid.

D. DRĂGAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.