Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Gheorgheni: Un miting de familie | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » Gheorgheni: Un miting de familie
Gheorgheni: Un miting de familie

Gheorgheni: Un miting de familie

Consiliul Naţional Secuiesc – Scaunul Gheorgheni şi-a mai înscris probabil în calendarul obligatoriu încă o „mare manifestaţie” şi de data aceasta în ajun de mare sărbătoare naţională românească, 24 ianuarie 2016 – împlinirea a 157 de ani de la Unirea lui Cuza.

Hotărâţi să dea o mare lovitură publicitară, suferind enorm pentru Mezei János, „primarul PCM al municipiului Gheorgheni cercetat pentru abuz în serviciu şi şantaj, pentru Ráduly Róbert”, primarul demisionar al municipiului Miercurea-Ciuc trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi conflict de interese şi „pentru Beke Attila şi Szőcs Zoltán”, reprezentanţi ai „Mişcării de Tineret 64 de Comitate”, arestaţi în dosarul privind dispozitivul exploziv improvizat care urma să fie confecţionat şi detonat de 1 Decembrie 2015, la Târgu-Secuiesc, mitingul nu prea a fost onorat cu prezenţa de cetăţenii Gheorgheniului.

Se demonstrează şi de data aceasta că maghiarii, cum se spune, de rând, nu prea mai ascultă de balivernele unor aşa-zişi „capi” ai mântuirii, în care nu mai cred.

Ce a fost la Gheorgheni?

Haideţi să redăm adevărul, nu cum a fost mediatizat momentul de presa maghiară. Din această fotografie de ansamblu a manifestării se vede foarte clar faptul că nu au fost prezenţi sute de manifestanţi, cum s-a trâmbiţat în presa de limbă maghiară, ci, dacă am numărat bine, în jur de aproape 40 de persoane, din care scădem circa 12 reprezentanţi ai presei favorite, 4 preoţi, 2-3 sunetişti, tehnicieni care au asigurat sonorizarea manifestării, la care mai adăugăm circa 10 tineri din Ciumani şi organizatorii cu familiile.

Din aceştia, dacă mai scădem jandarmii şi alţi responsabili cu ordinea publică, este simplu de calculat, câţi participanţi „suferinzi” de tema mitingului au fost prezenţi sâmbătă, 23 ianuarie 2014, în Parcul Central din Gheorgheni???!!!

Ne întrebăm, pe bună dreptate, câţi participanţi la miting au cerut cu ardoare, între altele, ca „România să respecte principiile statului de drept”, Justiţia să nu discrimineze pe criterii etnice, să se oprească „stigmatizarea colectivă a maghiarilor” şi „discursul antimaghiar” promovat de presă şi care a invadat spaţiul public, în general”???!!!

Din numărul participanţilor la mitingul de la Gheorgheni se deduce foarte clar faptul că oamenii de rând au înţeles mai bine ca organizatorii că în România nu există abuzurile semnalate şi că justiţia nu se face pe considerente etnice sau politice, motiv pentru care nu au dat curs invitaţiei de a participa la acest miting, care, practic, nici nu era necesar.

Cu o asemenea participare, acesta, indiferent cum am întoarce cuvintele, nu se poate numi miting, ci o simplă şi nereuşită încercare a Consiliul Naţional Secuiesc – Scaunul Gheorgheni de a aduna pe cei care, după cum bine se vede, nu-i mai bagă în seamă, sătui, probabil, de balivernele lor.

Dacă cei cărora li s-a adresat mitingul erau interesaţi de ordinea de zi, Piaţa centrală din municipiul Gheorgheni ar fi fost arhiplină sâmbătă, 23 ianuarie 2016. Dar cum numai pe cei de la vârf, şi mă refer la organizatori, care o duc bine, îi „interesează” asemenea probleme, rezultatele s-au văzut destul de clar. Dacă aceasta este stima de care vă bucuraţi în faţa celor mulţi, mai bine lăsaţi oamenii în pace!

(Fotografie preluată de pe http://kisujsag.ro.)

V.D. TOTT

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Prezența oamenilor în acest loc demonstrează că există democrație pentru toată lumea, indiferent de etnie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.