Fosta Policlinică Stomatologică din Miercurea-Ciuc ar putea fi reabilitată şi modernizată prin PNRR | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Sănătate » Fosta Policlinică Stomatologică din Miercurea-Ciuc ar putea fi reabilitată şi modernizată prin PNRR
Fosta Policlinică Stomatologică din Miercurea-Ciuc ar putea fi reabilitată şi modernizată prin PNRR

Fosta Policlinică Stomatologică din Miercurea-Ciuc ar putea fi reabilitată şi modernizată prin PNRR

  • Valoarea totală a proiectului depus spre finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) depăşeşte 5,3 milioane de lei cu TVA, din care aproximativ cinci milioane de lei reprezintă cheltuielile eligibile ale proiectului propus spre aprobareAutoritatea deliberativă a administraţiei publice judeţene, convocată în şedinţă extraordinară, a aprobat, miercuri, depunerea cererii de finanţare a proiectului „Reabilitare energetică, modernizare şi extindere Policlinică stomatologică, precum şi amenajare parcare auto în curtea imobilului” în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Cândva, această clădire era Casa Judeţului, pentru care am dori să solicităm o finanţare de 1,1 milioane de euro din PNRR pentru reabilitarea ei. Documentaţia Tehnică a fost elaborată şi astăzi am dori să o încărcăm pe site (site-ul PNRR – n.a.). La componenta 5 – Valul renovării, axa 2 – Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice în cadrul PNRR, cu documentaţia noastră suntem în competiţie la nivel naţional”, a declarat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Potrivit documentaţiei tehnice, pentru finanţare se propune spre aprobare valoarea totală a proiectului în cuantum de 5.347.836,05 de lei cu TVA, din care suma de 5.022.826,55 lei, inclusiv TVA reprezintă cheltuielile eligibile ale proiectului, care ar urma să fie finanţate din PNRR. Diferenţa de 325.009,50 lei cu TVA inclus reprezintă contribuţia proprie (cofinanţarea proiectului) în proiect a judeţului Harghita.

Proiectul de investiţie îşi doreşte să asigure funcţionarea eficientă şi sustenabilă a Policlinicii stomatologice situată în str. Timişoarei, nr. 4, între altele prin retehnologizarea şi modernizarea instalaţiilor de energie electrică, de încălzire şi izolarea termică a construcţiei, lucrări de reparaţii/înlocuire la acoperiş, consolidarea clădirii, realizarea hidroizolaţiei, modernizarea instalaţiilor de iluminat, instalarea de panouri fotovoltaice, refacerea integrală a trotuarelor existente şi executarea de trotuare de protecţie în jurul clădirii, montarea unui lift în partea estică a clădirii, cu acces din curtea imobilului, amenajarea accesului pietonal şi a celui auto, precum şi realizarea a zece locuri de parcare.

Clădirea Policlinicii stomatologice din Miercurea-Ciuc aparţine patrimoniului judeţului Harghita şi are o suprafaţă construită desfăşurată de 1.513,85 metri pătraţi. Parterul clădirii, cu excepţia fostei Radiologii dentare, şi împreună cu o parte din demisol se află în prezent în administrarea Centrului Cultural Judeţean Harghita, iar cel de-al doilea etaj al clădirii se află în administrarea Editurii Hargita Népe.

La etajul întâi al imobilului clădirii, trei spaţii medicale se află în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, în vreme ce la subsolul imobilului, aflat în administrarea directă a Consiliului Judeţean, funcţionează centrala termică, patru cabinete medicale, două cabinete de practică (tehnicieni dentari şi tehnician de aparatură medicală), un cabinet de masaj şi sediul Colegiului Medicilor Dentişti Harghita.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.