Festivalul Luminii: Centrul Local „Orion” din Miercurea-Ciuc a aniversat 30 de ani de la înfiinţare | Informația Harghitei - jurnal independent Festivalul Luminii: Centrul Local „Orion” din Miercurea-Ciuc a aniversat 30 de ani de la înfiinţare | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Societate » Festivalul Luminii: Centrul Local „Orion” din Miercurea-Ciuc a aniversat 30 de ani de la înfiinţare
Festivalul Luminii: Centrul Local „Orion” din Miercurea-Ciuc a aniversat 30 de ani de la înfiinţare

Festivalul Luminii: Centrul Local „Orion” din Miercurea-Ciuc a aniversat 30 de ani de la înfiinţare

Un val de lumină a inundat Parcul Central din Miercurea-Ciuc, vineri seara, cu ocazia celei de-a 12-a ediţii a Festivalului Luminii, organizat de Centrul Local „Orion”. Evenimentul a marcat un moment aniversar semnificativ, 30 de ani de cercetăşie în zonă, o poveste scrisă cu pasiune, dedicaţie şi o dorinţă de a face bine.

„Festivalul Luminii 2024 este făcut în totalitate de cercetaşi, ne place foarte mult”, a spus Denisa Olah, cercetaş în clasa a 11-a.

Seara a debutat cu emoţie şi bucurie, atmosfera fiind una electrizantă. Sorin Bota, şef Centru Local „Orion” Miercurea-Ciuc, a descris cu entuziasm parcursul remarcabil al organizaţiei, subliniind importanţa implicării comunităţii în menţinerea vie a flăcării cercetăşeşti.

„Este un an special pentru «Orion». (…) Ne-am gândit că ar fi foarte fain, la această ediţie de festival, să sărbătorim fix 30 de ani, să nu găsim altă temă. Cred că şi Ciucul, şi comunitatea trebuie să ştie că suntem de fapt cercetaşi în Ciuc de 30 de ani. Putem să ne mândrim că suntem printre primele centre locale care au fost înfiinţate în ţară”, a declarat Bota Sorin.

Festivalul Luminii a reunit oameni de toate vârstele, oferindu-le un spectacol de lumini şi culori. În acest an, fiind un eveniment aniversar, festivalul a avut în prim-plan elementele cercetăşeşti, în mijlocului căruia, format din gulguţe, se afla o eşarfă de cercetaş. Aleile parcului au fost decorate cu mii de gulguţe confecţionate manual de către cercetaşi, creând o atmosferă magică.

„Mi se pare foarte interesant tot conceptul şi faptul că toată hârtia de aici ajunge să fie reciclată”, a specificat Denisa Maxim, cercetaş în clasa a 11-a.

Pentru că în acest an nu a fost aleasă o tematică anume, aleile parcului au fost decorate cu diferite elemente din ediţiile trecute. „Din fiecare ediţie de Festivalul Luminii s-a ales cel mai bun design şi acela se află pe aleea din parc”, a subliniat Sorin Bota.

Pe lângă instalaţiile luminoase, vizitatorii s-au putut bucura de un program artistic cu muzică live, unde trupe locale de tineri au interpretat melodii vesele şi energice. De asemenea, a fost organizată o expoziţie foto care a prezentat istoria bogată a centrului Orion şi a activităţilor sale diverse.

Prezent la Festivalul Luminii a fost şi Andrei Avram, preşedinte la nivel naţional al Organizaţiei Cercetaşii României. „Ce apreciez foarte mult la grupul din Miercurea-Ciuc este că au o relaţie directă cu oamenii care au stat aici de la fondare. Există oameni în grup care pot să ducă povestea mai departe. Sigur, există o grămadă de tineri care o duc mai departe, dar există o conexiune între toate generaţiile. Şi îi felicit pentru asta, mi se pare o mare realizare”, a precizat Andrei Avram.

El a specificat şi că festivalul este organizat de tineri, un lucru pe care cercetaşii îl fac pentru comunitatea lor, o seară în care lumea se întâlneşte şi în care se bucură atât de eveniment, cât şi de petrecerea timpului împreună. Cuvintele sale au rezumat perfect esenţa festivalului, o celebrare a trecutului, a prezentului şi a viitorului cercetăşiei din Miercurea-Ciuc.

Mihaela Gîrleanu, director executiv al Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, a subliniat importanţa implicării tinerilor în proiecte semnificative şi în viaţa comunităţii. „Este minunat să vezi cum într-o comunitate atât de mică există o mobilizare din partea copiilor şi tinerilor. (…) M-am gândit încă o dată cât de important este dacă fiecare dintre noi facem un pic, iar cu acest pic putem să facem ceva frumos”, a precizat ea.

Totodată, a transmis un mesaj de încurajare cercetaşilor din Centrul Local „Orion”, provocându-i să-şi ducă exemplul mai departe şi să mobilizeze şi alte grupuri locale. „Aş vrea să vă văd la fel de entuziaşti şi implicaţi peste 10, 20 sau chiar 30 de ani”, a spus ea.

Festivalul Luminii ne invită în fiecare an să ne bucurăm de frumuseţea lucrurilor mărunte şi să preţuim momentele petrecute alături de cei dragi. Lumina instalaţiilor şi atmosfera fermecătoare a evenimentului creează un cadru perfect pentru a ne relaxa şi a ne deconecta de la grijile cotidiene.

„Suntem din Bălan, am venit la Miercurea-Ciuc la Festivalul Luminii ca invitaţi, ca centru local. Ne bucurăm de această oportunitate şi că ne înţelegem foarte bine cu Centrul Local Orion. Ne place să vedem cum toată lumea se adună, pentru un singur scop, un scop cercetăşesc. Motto-ul festivalului la nivel naţional fiind Să ne bucurăm de lucrurile mărunte, asta facem şi noi acum, ne bucurăm că suntem cu oameni din centre locale diferite”, a declarat Alexandru Frunză, cercetaş la Centrul Local „Prietenii Exploratori” din Bălan.

EMILIA ŞERDEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.