Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Feliceni: 12 elevi intoxicaţi cu monoxid de carbon | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Societate » Feliceni: 12 elevi intoxicaţi cu monoxid de carbon
Feliceni: 12 elevi intoxicaţi cu monoxid de carbon

Feliceni: 12 elevi intoxicaţi cu monoxid de carbon

Un număr de 12 elevi de la Şcoala Generală din localitatea Feliceni s-au intoxicat cu monoxid de carbon, iar şapte dintre ei au ajuns la Spitalul Municipal din Odorheiu-Secuiesc, acuzând stări de vomă şi dureri de cap, după ce s-au produs scurgeri de gaz de la centrala unităţii de învăţământ.

Şeful Centrului Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, col. Ovidiu Dudu, a declarat că medicul de familie din localitatea Feliceni a anunţat ieri dimineaţă că 12 copii acuză stări de vomă şi ameţeli, posibil din cauza unei intoxicaţii cu monoxid de carbon. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, o autospecială complexă de intervenţie, patru ambulanţe, un echipaj de poliţie şi o echipă de la firma de distribuţie a gazului din Odorheiu-Secuiesc.

Potrivit primelor cercetări, monoxidul de carbon s-a acumulat în partea de jos a sălilor de clasă, iar copiii fiind mai mici de înălţime au simţit primii efectele inhalării gazului.

„S-a constatat că a fost o acumulare de monoxid de carbon, care poate proveni pe de o parte de la gazele nearse sau de la cele arse care se elimină pe coşul de evacuare. Monoxidul a ajuns la etajul I, la bibliotecă şi de acolo a ajuns în sălile de clase, s-a acumulat în partea de jos a încăperilor şi copiii fiind mai mici de înălţime au simţit primii”, a declarat col. Dudu.

Şapte dintre copii au fost transportaţi la Spitalul Municipal din Odorheiu-Secuiesc, iar ceilalţi şi-au revenit, după acordarea primului ajutor.

Managerul Spitalului Municipal din Odorheiu-Secuiesc, Lukács Antal, a declarat pentru Agerpres că este vorba de un băiat şi şase fete, care au vârste de 7, 12 şi respectiv 15 ani şi care primesc îngrijire de specialitate, fiind în afara oricărui pericol.

Toţi elevii şi dascălii şcolii din Feliceni au fost evacuaţi şi trimişi acasă, cursurile au fost suspendate şi a fost chemată firma care a montat centrala termică pe gaz, pentru remedierea defecţiunii.

Inspectorul şcolar general Bartolf Hedwig a declarat că se efectuează o anchetă legată de cauzele care au dus la acest incident, mai ales că în cursul zilei de miercuri centrala a fost verificată de instalatori. (Gina Ştefan)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.