Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

FC Miercurea Ciuc va juca în UEFA Youth League | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 3 martie 2024
Home » Sport » FC Miercurea Ciuc va juca în UEFA Youth League
FC Miercurea Ciuc va juca în UEFA Youth League

FC Miercurea Ciuc va juca în UEFA Youth League

FC Miercurea Ciuc va reprezenta România în sezonul următor al UEFA Youth League, adică în Liga Campionilor U19.

În finala elitelor U19 s-au întâlnit FC Miercurea Ciuc şi Viitorul Constanţa. Ciucanii au ajuns în ultimul act după ce au câştigat Seria Vest şi au trecut în semifinale de FCSB.

Finala de duminică, găzduită de Mogoşoaia, a început cu o ocazie mare ratată de Viitorul: în minutul 7, după o centrare, Dănuleasa reia cu capul din apropierea careului mic, dar trimite capul în locul unde era portarul ciucanilor. În minutul 14, Viitorul reuşea să deschidă scorul, prin Andronache, la capătul unei faze în care a gafat şi defensiva harghitenilor, dar şi a unei combinaţii rapide reuşite de jucătorii constănţeni.

Repriza a doua îi găseşte în atac tot pe constănţeni, în minutul 55, Pitu şutând din interiorul careului pe lângă poartă.

FC Miercurea Ciuc a egalat în minutul 58. Suciu câştigă o minge în preajma propriului careu, îl lansează pe Barabás, care reuşeşte să treacă în viteză de Grosu, centrează în faţa porţii, de unde Rotar, din 3-4 metri, trimite mingea în poartă.

Golul victoriei a venit în minutul 79. Ciucanii beneficiază de o aruncare de la margine, mingea, nefiind atacată de nimeni, ajunge într-un final la Szabó, care îl lansează în adâncime, printre doi fundaşi ai Viitorului, pe Botorok. Acesta scapă de cei doi, intră în careu şi şutează, mingea trece pe sub mâna portarului şi intră în poartă.

Prin aceste rezultate se confirmă valoarea academiei de fotbal din Miercurea Ciuc, iar echipa de sub 19 ani va juca pentru dată în Liga Campionilor.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.