Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Fără campanie electorală în şcoli! | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » Fără campanie electorală în şcoli!
Fără campanie electorală în şcoli!

Fără campanie electorală în şcoli!

Prefectul Harghitei a cerut IŞJ să atenţioneze directorii pentru a nu permite organizarea de activităţi electorale în şcoli

Interdicţia de a desfăşura activităţi electorale în şcoli este stipulată în lege, iar nerespectarea ei atrage după sine sancţiuni contravenţionale sau chiar penale, a avertizat prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, la şedinţa Grupului de lucru pentru creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a subliniat că, potrivit legii, în şcoli este interzisă orice fel de manifestare cu caracter electoral, inclusiv distribuirea de materiale de promovare care să poarte sigla sau sloganul vreunui partid care participă la alegeri, cum ar fi flyere, pixuri sau calendare.

Întrebat cum de se pot organiza secţii de votare în şcoli, prefectul a răspuns că acest lucru nu implică acţiuni cu caracter de promovare a vreunui partid sau candidat.

Adrian Jean Andrei a cerut conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean să reamintească tuturor directorilor de unităţi de învăţământ interdicţia legală privind organizarea de manifestări cu caracter electoral, „în caz contrar, legea având sancţiuni contravenţionale sau chiar penale”.

În judeţul Harghita vor funcţiona 290 de secţii de votare, unele dintre ele fiind organizate în unităţi de învăţământ. (L.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.