Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Extremiştii maghiari iar îşi demonstrează prostia | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » Extremiştii maghiari iar îşi demonstrează prostia
Extremiştii maghiari iar îşi demonstrează prostia

Extremiştii maghiari iar îşi demonstrează prostia

Extremiştii maghiari – atât cei din România, cât şi cei din Ungaria – şi-au demonstrat iar prostia, după ce un alpinist, născut şi crescut în România vrea să pună tricolorul pe Everest. Şi pentru că arădeanul, care a plecat deja în expediţie, are numele de Zsolt Török, a intrat în gura extremiştilor maghiari din cele două ţări amintite mai sus. Aceştia l-au luat la rost şi l-au înjurat, numindu-l trădător, pentru faptul că îşi permite să ia cu el drapelul ţării în care s-a născut şi a trăit şi cel al Ungariei.

Astfel, prin criticile aduse inclusiv de cititori ai cotidianului covăsnean Székely Hirmondo, el este conştient de faptul că, atâta timp cât nu va reprezenta Ungaria, nu va putea să ofere sălii de sport din Miercurea-Ciuc numele său. Dar nici măcar nu-l interesează acest lucru, pentru că le răspunde tuturor celor care, prin stupizenia lor, îl critică: „Nu vreau să mă încarc cu energie negativă. Astfel, am aruncat doar o privire şi am citit pe diagonală mesajele naţionaliste în care cetăţeni maghiari din Ungaria şi România mă numesc trădător de ţară, trădător jegos etc. Aş putea şterge aceste comentarii, însă nu le şterg pentru că nu este ruşinea mea, este ruşinea lor.

Din păcate, aceste postări care murdăresc nu sunt scrise în limba română, astfel nu înţelegeţi ce scrie acolo. Nu mă pun să le traduc, însa ele reflectă gândirea acestei comunităţi care, după cele spuse, nu gândeşte constructiv şi european. Îmi pare rău că în 2015 unii aleg să gândească aşa, dar cum am mai spus, nu este ruşinea mea, este a lor. Eu am altceva de făcut, ar fi benefic să încetaţi cu aceste comentarii”, comenta pe un site de socializare alpinistul arădean.

Revenind la sport, Török a pornit în expediţie, a căror costuri se ridică la 40.000 de euro, pe 4 aprilie.

Tentativa de cucerire a Everestului vine după ce, în 2013, Zsolt Török a reuşit să ajungă pe Nanga Parbat (8.126 m), din Himalaya, fără măşti de oxigen şi fără ajutorul şerpaşilor.

Expediţia arădeanului poate fi urmărită şi pe site-ul torok.ro.

 

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Mâine-poimâine, extremiștii unguri vor dori ca vârful să se scrie EVERESZT! Nu merită atenție niciunul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.