Există şi nemulţumiri în legătură cu centura de ocolire a municipiului Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Există şi nemulţumiri în legătură cu centura de ocolire a municipiului Miercurea Ciuc
Există şi nemulţumiri în legătură cu centura de ocolire a municipiului Miercurea Ciuc

Există şi nemulţumiri în legătură cu centura de ocolire a municipiului Miercurea Ciuc

Centura de ocolire a municipiului Miercurea Ciuc este apreciată de şoferi, fiind considerată o investiţie foarte utilă: a decongestionat traficul şi fluxul din oraş.

Însă există şi unele nemulţumiri din partea conducătorilor auto, în special a celor care utilizează zilnic sau foarte des această rută.

Astfel, una dintre nemulţumiri se referă la faptul că în sensul giratoriu de la intrarea în municipiul Miercurea Ciuc dinspre Ciceu, în apropiere de Registrul Auto Român, s-au montat panouri, captatoare solare, care nu funcţionează. Unul dintre nemulţumiţi, un conducător auto, navetist, care merge cu maşina zilnic pe acest traseu, susţine că „a funcţionat o dată, de două ori”, după care în acea zonă e beznă totală noaptea. Ceea ce este un pericol pentru participanţii la trafic, fiind înregistrate şi accidente.

Mai departe, cum te îndrepţi înspre zona industrială a municipiului, este o trecere la nivel cu calea ferată, care a fost reabilitată în toamna anului trecut. Au fost schimbate dalele de beton, care reprezentau o problemă. Însă racordarea acestor dale cu şoseaua nu s-a făcut conform normelor, ci s-a umplut cu pietriş pe ambele sensuri. Iar datorită traficului greu care trece prin acea zonă, piatra a sărit. Gropile au mai fost acoperite cu piatră, însă s-a întâmplat acelaşi lucru, ceea ce îngreunează traficul şi îi exasperează pe şoferi.

În continuare, chiar lângă fabrica de bere, a fost o altă trecere la nivel cu calea ferată, care a fost desfiinţată. Au fost demontate şinele, însă drumul a rămas deteriorat, nemaifiind reparat.

În ambele cazuri, starea drumului în acele zone creează, pe lângă stricăciunile provocate autoturismelor, disconfort şoferilor, după cum spun chiar ei, iar mimica lor în acele zone spune totul…

Chiar în timp ce eram la faţa locului, pentru a face o fotografie, mai mulţi conducători auto au lăsat jos geamul de la maşină pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de acele porţiuni scurte de drum.

Şoferii nemulţumiţi sunt de părere că modalităţi de a se rezolva această situaţie există, chiar şi în actualele condiţii meteo, cu investiţii minime. Una dintre ele ar fi ca racordarea sau repararea drumului să fie realizată cu asfalt rece. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.