Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Executivul transmite azi Parlamentului proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5% | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » Executivul transmite azi Parlamentului proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5%
Executivul transmite azi Parlamentului proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5%

Executivul transmite azi Parlamentului proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5%

Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul va transmite azi Parlamentului proiectul privind reducerea CAS cu 5% pentru angajator, adăugând că se aşteaptă ca în Parlament să se dea „un vot cvasi-unanim” acestui proiect.

Victor Ponta a declarat luni că la şedinţa Biroului Permanent al PSD s-a stabilit că vor propune colegilor de coaliţie să treacă prin Senat în această sesiune parlamentară proiectul privind reducerea CAS, urmând ca în iulie să ceară organizarea unei sesiuni extraordinare, unde pe lângă ratificarea acordului de asociere a Republicii Moldova la UE, Alianţa va cere introducerea pe ordinea de zi la Cameră a proiectului privind reducerea CAS cu 5%.

„Miercuri, Guvernul va trimite către Parlament proiectul de modificare a Codului fiscal privind reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu 5%. Am stabilit să propunem coaliţiei şi să reuşim să trecem prin Senat în această sesiune propunerea de reducere a CAS. În numele Guvernului vom propune Parlamentului ca la începutul lunii iulie să avem sesiune extraordinară pentru a ratifica acordul de asociere a Republicii Moldova la UE. Trebuie să fim primii care ratifică acest acord şi să dăm acest semnal pentru Republica Moldova. Colegii noştri vor cere ca pe lângă acest acord, pe ordinea de zi să fie introdusă şi propunerea de reducere a CAS astfel încât preşedintele să promulge legea până la sfârşitul lunii iulie”, a spus Ponta.

La începutul şedinţei BNP, Ponta le-a cerut social-democraţilor să fie prezenţi toţi la vot. „Eu vreau să îi rugaţi pe toţi parlamentarii noştri să fie prezenţi. (…) Cred că va fi un vot cvasi-unanim. Este o măsură foarte bună pe care a propus-o şi USL şi, culmea, pentru care ne-au făcut moţiune de cenzură. Ar fi culmea acum să voteze împotrivă, dar din partea lor orice este posibil. Vreau să vă rog să o votaţi”, a spus Ponta, la începutul şedinţei Biroului Permanent.

Camera decizională pentru proiectul de modificare a Codului fiscal este Camera Deputaţilor.

„Întâi va fi Senatul primă Cameră sesizată, să şi votăm proiectul de lege că avem timp dacă vă mişcaţi repede în comisie. După aceea, la Cameră”, a subliniat premierul.

Totodată, Ponta a explicat că Guvernul pe care îl conduce a luat, până în acest moment, măsuri necesare mediului de afaceri.

„Să considerăm că, de acum încolo, am făcut pentru mediul de afaceri ceea ce se dorea – păstrarea cotei unice, scutirea de impozit a profitului reinvestit, reducerea CAS. Trebuie să facem mult mai mult pe partea socială ca să simtă toată lumea această creştere economic”, a conchis Ponta. (Prompt Media)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.