Este posibil ca DJ 123 să fie asfaltat până la sfârşitul anului | Informația Harghitei - jurnal independent Este posibil ca DJ 123 să fie asfaltat până la sfârşitul anului | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Societate » Este posibil ca DJ 123 să fie asfaltat până la sfârşitul anului
Este posibil ca DJ 123 să fie asfaltat până la sfârşitul anului

Este posibil ca DJ 123 să fie asfaltat până la sfârşitul anului

  • Reabilitarea DJ 123 de la ieşirea din Sânmartin până la Eghersec-Cinod vizează asfaltarea drumului judeţean şi repararea a patru podeţe afectate de inundaţiile din perioada 7 iunie-4 iulie 2016

Conducerea Consiliului Judeţean Harghita a inspectat, în urmă cu două zile, lucrările pe DJ 123, unde a început turnarea straturilor asfaltice. Asfaltarea a început din Cinod, de pe deal şi continuă către Sânmartin.

Până în prezent s-a turnat asfaltul pe o lungime de un kilometru. Potrivit specialiştilor, sunt şanse ca asfaltarea drumului să fie finalizată până la sfârşitul anului.

Durata de execuţie a lucrărilor pe DJ 123 este de 45 de luni (3 ani şi 9 luni), iar valoarea iniţială a contractului de execuţie se ridică la peste 35 de milioane de lei cu TVA, care s-a actualizat şi se actualizează lunar cu rata inflaţiei.

„Vrem să reabilităm DJ 123 începând de la Sânmartin până la graniţa cu judeţul Bacău până în 2025. Credem că prin semnarea acestui contract dăm o şansă celor peste 500 de oameni care trăiesc la Cinod şi Eghersec, pentru că şi ei merită servicii şi protecţie, ca toţi ceilalţi cetăţeni ai judeţului Harghita”, a declarat preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, la semnarea contractului de execuţie.

Potrivit sursei citate, reabilitarea DJ 123 deschide noi oportunităţi de exploatare a zonei, cum ar fi turismul şi accesul către aeroportul din Bacău.

Contractul de execuţie a lucrărilor pe drumul către Valea Uzului s-a semnat în data de 28 ianuarie 2020, la Biblioteca comunală din Sânmartin, executantul fiind SC Multipland SRL.

La acea vreme, DJ 123 era un drum pietruit, afectat puternic de inundaţiile produse începând din 2016. Lungimea sectorului de drum judeţean care leagă comuna Sânmartin de satul Cinod, până la intersecţia cu drumul comunal spre Eghersec este de 14,5 kilometri, iar lucrările de reabilitare au avut în vedere refacerea fundaţiei, asfaltarea DJ 123, de-a lungul acestuia urmând să fie amplasate şi 52 de podeţe pentru scurgerea apelor pluviale.

În cadrul proiectului a fost reabilitat podul de la ieşirea din comuna Sânmartin şi au fost construite patru noi poduri din beton, lăţimea totală a părţii asfaltate a drumului fiind proiectată la şase metri.

Drumurile laterale au fost şi ele amenajate pe o lungime de 25 de metri, cu aceeaşi structură ca şi DJ 123.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.