Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Elevii cu rezultate excepţionale la concursurile şi olimpiadele şcolare, precum şi profesorii lor îndrumători, premiaţi de CJ Harghita şi IŞJ | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Învățământ » Elevii cu rezultate excepţionale la concursurile şi olimpiadele şcolare, precum şi profesorii lor îndrumători, premiaţi de CJ Harghita şi IŞJ
Elevii cu rezultate excepţionale la concursurile şi olimpiadele şcolare, precum şi profesorii lor îndrumători, premiaţi de CJ Harghita şi IŞJ

Elevii cu rezultate excepţionale la concursurile şi olimpiadele şcolare, precum şi profesorii lor îndrumători, premiaţi de CJ Harghita şi IŞJ

Consiliul Judeţean (CJ) Harghita în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita îi premiază, într-un cadru festiv, pe elevii care au obţinut rezultate excepţionale la concursurile şi olimpiadele şcolare, precum şi pe profesorii care i-au îndrumat.

Luni, au fost premiaţi elevii şi profesorii din zona Ciuc de către preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, şi inspectorul şcolar general al IŞJ, Demeter László. Marţi au fost recompensaţi elevii şi profesorii din zona Odorhei, iar joi urmează cei din Gheorgheni şi Topliţa.

„Performanţa elevilor care au obţinut locurile I, II, şi III la concursurile şi olimpiadele judeţene, precum şi a cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora a fost sprijinită de Consiliul Judeţean Harghita cu suma de 350 de mii de lei. Pentru anul şcolar 2022-2023, vor fi premiaţi 528 de elevi, 97 de echipe şi 341 de cadre didactice din judeţul Harghita. Consiliul Judeţean Harghita, de-a lungul celor 13 priorităţi, pune un accent deosebit pe educaţie pentru prezentul şi viitorul tinerilor, sprijinind achiziţionarea de echipamente, organizarea de activităţi şcolare şi extraşcolare, prin intermediul programelor cu finanţare nerambursabilă derulate de instituţie. Totodată, prin intermediul Biroului de Carieră «Harghita te aşteaptă acasă», Consiliul Judeţean Harghita îi ajută pe tineri în planificarea şi alegerea carierei, precum şi în dezvoltarea profesională şi personală”, a informat Biroul de presă din cadrul CJ Harghita printr-un comunicat de presă.

Iniţiativa de premiere a elevilor cu rezultate excepţionale la concursurile şi olimpiadele şcolare şi a profesorilor îndrumători a început în 2009, însă timp de doi ani festivităţile nu s-au desfăşurat din cauza pandemiei, fiind reluate în acest an.

„Aveţi spiritul de competiţie şi cunoştinţele necesare pentru a vă realiza visele. Prin astfel de competiţii vă depăşiţi limitele astfel încât să fiţi pregătiţi pentru marile provocări ale vieţii. Noi vă încurajăm şi vă sprijinim pentru a performa, deoarece doar aşa vă putem încuraja să rămâneţi acasă şi să aduceţi comunităţii din care faceţi parte plusvaloare”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, citat în comunicat.

Conform sursei citate, valoarea premiilor acordate elevilor sunt de 325 de lei pentru locul I, 275 de lei pentru locul II şi 225 de lei pentru locul III, elevii fiind premiaţi pentru fiecare rezultat obţinut.

Premiile pentru echipele formate din 2 până la 15 elevi sunt în valoare de: 1.000 de lei pentru locul I, 800 de lei pentru locul II şi 600 de lei pentru locul III.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.