Eduard Grosu: lupta în cursa de duminică se va duce în trei | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 15 iunie 2024
Home » Sport » Eduard Grosu: lupta în cursa de duminică se va duce în trei
Eduard Grosu: lupta în cursa de duminică se va duce în trei

Eduard Grosu: lupta în cursa de duminică se va duce în trei

Campionatul Național de Șosea, la Miercurea-Ciuc

 

Vineri seara, 4 dintre protagoniștii Campionatului Național de Șosea la ciclism, Eduard Grosu, Serghei Tsvetkov, Andrei Nechita și Ana Covrig, au avut o întâlnire cu fanii ciclismului din Miercurea-Ciuc, în cadrul căreia au vorbit despre activitatea lor sportivă, dar și despre cursa de duminică.

Grosu

Referindu-se la traseu și la competiția de la Miercurea-Ciuc, Eduard Grosu, component al echipei italiene Nippo Vini Fantini, spunea că „este un traseu deschis tuturor. În România, la un Campionat Național, cum s-a întâmplat de foarte multe ori, poate să fie o evadare care să plece de la km 0, poate să se ajungă la sprint, poate să evadeze cineva pe final. Nefiind foarte mulți sportivi la start, dă șansa tuturor să se poată exprima”.

În același timp, Grosu preconiza că lupta se va da în trei, urmând să se lupte pentru victorie alături de Nechita și Tsvetkov. „Există puține echipe la start – de obicei sunt doar echipele din România –, în schimb noi, cei care activăm la echipe din străinătate, suntem singuri și, clar, din punctul meu de vedere, va exista o cursă de urmărire între noi trei (n.a. – Eduard Grosu, Serghei Tsvetkov și Andrei Nechita) pentru că suntem cei mai în formă în momentul de față și cred că ne dorim cu toții să câștigăm”.

Nechita

Andrei Nechita, component al echipei Tușnad Cycling Team, spunea că „traseul este gândit destul de bine pentru că e deschis tuturor. Anul acesta voi fi pentru prima dată cu echipa la start, unde voi avea sprijinul ei, așa că va fi puțin mai ușor, pentru mine, măcar pe prima parte a cursei”.

Tvetkov

Și Serghei Tsvetcov (Androni Giocattoli – Sidermec, Italia) vedea tot o luptă în trei, în care fiecare va avea șansa lui.

Covrig

La Campionatele Naționale de Șosea găzduite de Miercurea-Ciuc se află și tânăra Ana Covrig (Bepink Laclassica, Italia) care a bifat prima prezență în lotul național cu ocazia Jocurilor Europene de la Baku. „Acesta va fi primul meu concurs în România; sincer nici nu știu cum se concurează aici. Traseul îmi place mult, e greu și… vom vedea.”, spunea Ana.

Duminică, startul în proba de fond pentru cadeți și juniori, precum și pentru fete U-23 și fete Elite, va avea loc la ora 09:00, cicliștii urmând să parcurgă 81,56 km. Apoi, de la ora 13:00 se va da startul pentru băieți U-23 și băieți Elite (153,45 km).

Se va pleca de pe platoul din fața Palatului Administrativ – B-dul Timişoarei (sensul giratoriu Kaufland) – str. Lunca Mare – str. Topliţa – sens giratoriu Hotel Flamingo – DC Bârzava – ieşire Bârzava spre DN 12A (7 ture) – sens giratoriu Hotel Flamingo – str. Topliţa – str. Lunca Mare – B-dul Timişoarei – sosire în Piaţa Libertăţii.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.