Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ediţie specială a Congresului Turismului Balnear şi de Wellness al României, săptămâna viitoare, la Băile Tuşnad | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Economic » Ediţie specială a Congresului Turismului Balnear şi de Wellness al României, săptămâna viitoare, la Băile Tuşnad
Ediţie specială a Congresului Turismului Balnear şi de Wellness al României, săptămâna viitoare, la Băile Tuşnad

Ediţie specială a Congresului Turismului Balnear şi de Wellness al României, săptămâna viitoare, la Băile Tuşnad

Staţiunea Băile Tuşnad va găzdui ediţia din acest an a Congresului Turismului Balnear şi de Wellness al României, la evenimentul organizat în perioada 18-19 octombrie urmând să participe investitori şi manageri din piaţa balneară şi de wellness, agenţii de turism, autorităţi centrale şi locale, parteneri interni şi internaţionali din mediul asociativ, producători şi distribuitori de produse şi echipamente destinate sectorului de turism balnear şi spa, precum şi reprezentanţi ai mediului academic. Va fi o ediţie specială a congresului în condiţiile în care Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România, care organizează evenimentul, împlineşte 30 de ani de activitate neîntreruptă.

Potrivit programului făcut public de organizatori, în prima zi a congresului participanţii vor analiza evoluţia turismului balnear şi de wellness din intervalul 2022-2023, inclusiv din perspectiva trendurilor actuale, colaborărilor cu autorităţile centrale şi locale, provocărilor şi oportunităţilor generate de această perioadă şi vor discuta şi despre importanţa educaţiei şi a pregătirii profesionale pentru oferirea de servicii balneare şi spa de calitate, adaptate la noul profil al consumatorului. Vor fi abordate şi subiecte legate de rolul parteneriatului public privat în evoluţia turismului de sănătate şi spa în perspectiva dezvoltării regionale, de provocările şi soluţiile identificate pentru menţinerea calităţii actului medical în centrele medicale din staţiunile balneare şi adaptarea la noile cerinţe ale oaspeţilor, precum şi de modul în care trebuie pregătită echipa de terapeuţi pentru sporirea calităţii serviciilor spa oferite atât în baze de tratament, cât şi în centrele spa şi strategiile motivaţionale care pot fi implementate pentru retenţia personalului. De asemenea, vor avea loc prezentări ale specialiştilor despre modelele de bune practici în zona naţională şi cea internaţională, despre managementul de succes al unui hotel spa sau centru spa şi despre noutăţile în cererea de servicii de tratament şi spa, respectiv despre impactul COVID în sănătatea populaţiei, ritmul de viaţă alert şi bolile profesionale.

În cea de-a doua zi a congresului va fi organizată o masă rotundă privind strategia de vânzări şi canalele de distribuţie în industria spa şi de turism balnear, care va fi urmată de o sesiune de „networking” pentru hotelieri şi tour-operatori.

„Pentru membrii fondatori, această ediţie omagială este un moment de aducere aminte cu bucurie, de reflectare asupra drumului parcurs, susţinut de pasiunea şi de viziunea lor. Pentru cei care au intrat mai recent în această familie, congresul reprezintă o oportunitate unică de a învăţa din experienţa primilor, de a se conecta cu profesionişti de calibru, dar şi de a promova noi idei şi perspective. Evenimentul este un bun prilej de întâlnire, într-un mediu propice colaborării şi schimbului de idei, între prestatorii de servicii balneare, de wellness şi spa cu reprezentanţii agenţiilor de turism şi alte entităţi economice implicate în industria balneară, cum ar fi distribuitori de echipamente specializate şi furnizori de servicii şi produse dedicate acestui sector. Prin aceasta, congresul nu numai că întăreşte conexiunile între diversele entităţi din industrie, ci contribuie şi la dezvoltarea sectorului balnear, wellness şi spa în ansamblu. Congresul va culmina cu Gala Premiilor Turismului Balnear şi de Wellness din România – ediţia a III-a, un eveniment special care aduce laolaltă cei mai merituoşi protagonişti ai industriei, onorându-i pentru eforturile lor de a crea experienţe inedite, de a promova ospitalitatea de înaltă calitate şi de a contribui la dezvoltarea continuă a turismului balnear, de spa şi wellness în ţara noastră”, au mai precizat organizatorii evenimentului. (E. Groza)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.